AZVO QA forum

Područja => Reakreditacija visokih učilišta 2011/2012 => Znanstvena i stručna djelatnost/Stručna i istraživačka djelatnost => Topic started by: Ivana on 03 Studeni, 2011, 12:54:14 pm

Title: Znanstvena i stručna djelatnost - DOKTORANDI
Post by: Ivana on 03 Studeni, 2011, 12:54:14 pm
Poštovani,

imam pitanje vezano uz točku: "h) Navedite mišljenja doktoranada o dostupnosti mentora doktorskih disertacija, odnosno o vremenu koje im se posvećuje za upućivanje u metode znanstvenog istraživanja."

Možete li mi, molim Vas, definirati pojam DOKTORAND. Misli li se tu na osobu koja je zaposlena na našem odjelu i istovremeno je upisana na neki, bilo koji, doktorski studij ili se misli isključivo na doktorande koji su upisani na doktorski  studij kojeg provodi naš Odsjek?

Zanima me konkretno da li se u ovom slučaju misli na
1. mišljenje doktoranada koji su upisani na doktorski studij u kojem sudjeluje naš Odjel i imaju mentore na našem Odjelu
2. mišljenje doktoranada koji su upisani na neki drugi doktorski studij, a imaju mentore na našem Odjelu ili
3. mišljenje doktoranada koji su upisani na doktorski studij u kojem sudjeluje naš Odjel, a imaju mentore na nekom drugom visokom učiištu ili instituciji?

Što je s našim djelatnicima koji su na doktorskom studiju na drugom visokom učilištu i imaju mentore na drugom visokom učilištu, uzimamo li njih u obzir u bilo kakvim evaluacijama vezanim za naš Odjel?

Hvala na odgovoru
Title: Odg: Znanstvena i stručna djelatnost - DOKTORANDI
Post by: glepesic on 03 Studeni, 2011, 15:14:38 pm
Doktorandom se smatra student doktorskih studija Vašeg visokog učilišta.
Title: Odg: Znanstvena i stručna djelatnost - DOKTORANDI
Post by: Ivana on 16 Studeni, 2011, 13:48:44 pm
Hvala na odgovoru.

Molim još jedno pojašnjenje. Ako doktorand upisan na zajednički doktorski studij u kojem sudjeluje naše visoko učilište ima mentora koji nije na našem visokom učilištu, već na nekom drugom, da li on u tom slučaju daje svoje mišljenje o tom mentoru?
Hvala
Title: Odg: Znanstvena i stručna djelatnost - DOKTORANDI
Post by: Odjel za akreditaciju VO on 16 Studeni, 2011, 14:03:55 pm
Pitanje Navedite mišljenja doktoranada o dostupnosti mentora doktorskih disertacija, odnosno o vremenu koje im se posvećuje za upućivanje u metode znanstvenog istraživanja odnosi se samo na mišljenja doktoranada o mentorima Vašeg visokog učilišta.


Drugim riječima, mišljenje doktoranada koje ste naveli prikazat će to drugo učilište u svojoj samoanalizi.
Title: Odg: Znanstvena i stručna djelatnost - DOKTORANDI
Post by: Ivana on 15 Prosinac, 2011, 15:50:37 pm
Hvala.
Imam još jedno pitanje.
U točki "Mentori" potrebno je navesti mentore i broj radova koji su objavili. Da li u toj točki upisujemo i mentore koji sudjeluju na nastavi kao predavači našeg odjela, ali im naš Odjel nije matični, već neki drugi odjel istog Sveučilišta?