AZVO QA forum

Područja => Reakreditacija znanstvenih organizacija 2013 => Reakreditacija javnih znanstvenih instituta => Topic started by: Marina Matešić on 02 Travanj, 2013, 12:33:01 pm

Title: Samoanaliza u postupku vrednovanja - pravni okvir izrade i predaje
Post by: Marina Matešić on 02 Travanj, 2013, 12:33:01 pm
Institut u roku od 90 dana od zaprimanja obavijesti o započinjanju reakreditacije, ili duže ako je tako predviđeno obavješću o pokretanju reakreditacije, izrađuje dokument samoanalize prema uputama za izradu samoanalize znanstvenih organizacija koje je izradila Agencija, a u skladu sa Zakonom i Pravilnikom. Samoanaliza instituta dokument je kojim se institut predstavlja i samovrednuje, ukazujući na svoje vanjske ishode i dostignuća ali i prijetnje svomu razvitku i znanstvenom radu.

Za istinitost podataka u samoanalizi odgovara čelnik/ica instituta.

Izrađenu samoanalizu treba usvojiti nadležno tijelo (Upravno vijeće) vrednovanog instituta.

Samoanalizu institut dostavlja u pisanom i elektroničkom obliku (na CD-u) na hrvatskom i engleskom jeziku Agenciji koja provjerava cjelokupnost dokumentacije i prema potrebi traži njezine izmjene i/ili dopune.

U slučaju da institut ne dostavi u predviđenom roku samoanalizu ili se iz postupanja instituta može zaključiti da ometa provođenje postupka reakreditacije, Agencija će, uz prethodno mišljenje Akreditacijskog savjeta, donijeti preporuku kojom preporučuje ministru nadležnom za znanost i visoko obrazovanje uskratu dopusnice za obavljanje znanstvene djelatnosti.
Title: Odg: Samoanaliza u postupku vrednovanja - pravni okvir izrade i predaje
Post by: Marina Matešić on 29 Kolovoz, 2013, 07:25:05 am
Obrazac samoanalize na engleskom jeziku nalazi se na engleskim stranicama AZVO-a. Potrebno je, kada ste na stranici na kojoj se nalaze hrvatski dokumenti i obrasci, kliknuti na znak za engleski jezik (englesku zastavu u gronjem desnom uglu).