AZVO QA forum

Područja => Reakreditacija visokih učilišta 2013/2014 => Razno => Topic started by: Mario on 24 Listopad, 2013, 08:29:16 am

Title: Tablica 3.3 Broj nezaposlenih prema statistici Zavoda za zapošljavanje
Post by: Mario on 24 Listopad, 2013, 08:29:16 am
U uputama piše da se broj nezaposlenih odnosi se na dan pisanja samoanalize. Za koju regiju se unose podaci (RH, županija ....) ?

Drugi problem je pitanje usklađenosti nacionalne klasifikacije zanimanja. Zavod za zapošljavanje ne pravi razliku između pojedinih smjerova studija i/ili stupnja (stručni/specijalistički). Da li trebamo unijeti podatke o nezaposlenosti za zanimanje "ekonomist", ako imamo stručne studije Trgovina, Računovodstvo ?

Unaprijed zahvaljujem na odgovorima
Title: Odg: Tablica 3.3 Broj nezaposlenih prema statistici Zavoda za zapošljavanje
Post by: ZlatkoB on 26 Listopad, 2013, 22:00:29 pm
Isti problem imamo na anglistici, gdje postoje tri smjera/titule, prvostupnik engleskog jezika i književnosti, magistar engleskog jezika (filološki, znanstveni smjer) te nastavnički smjer.

Svi se vode u HZZu kao ''profesori engleskog jezika''

Također, broj prijavljenih na Zavodu se odnosi samo na grad iz kojeg je Sveučilište. Podatke za studente koji su diplomirali i otišli u svojke gradove i tamo se prijavili na Zavod ne mogu se naći ni dobiti.
Title: Odg: Tablica 3.3 Broj nezaposlenih prema statistici Zavoda za zapošljavanje
Post by: Odjel za akreditaciju on 25 Studeni, 2013, 13:05:59 pm
Tablica 3.3. -  treći stupac odnosi se na stanje nezaposlenosti studenata iz stupca 2 iste tablice, koji su u protekle tri godine završili studijski program na određenom visokom učilištu i trenutno se na HZZ-u vode kao nezaposleni. Kontaktirajte HZZ, oni će vas uputiti na kojoj lokaciji možete dobiti točne podatke.