AZVO QA forum

Područja => Reakreditacija visokih učilišta 2013/2014 => Nastavnici => Topic started by: ijosipov on 06 Studeni, 2013, 15:33:15 pm

Title: Tablica 4.4.
Post by: ijosipov on 06 Studeni, 2013, 15:33:15 pm
Da li mi može netko reći da li se prelazak dvaju znanstvenih novaka raspoređenih na radna mjesta asistenata u suradnička zvanja asistenata nakon odlaska u mirovinu redovitog profesora unosi u rubrike "popuna upražnjenog radnog mjesta" i  "izabrani u suradniča zvanja"?
Title: Odg: Tablica 4.4.
Post by: Odjel za akreditaciju on 15 Studeni, 2013, 13:06:55 pm
Da, unosite te podatke u rubriku "popuna upražnjenog radnog mjesta" i  "izabrani u suradniča zvanja".
Title: Odg: Tablica 4.4.
Post by: knjiga33 on 27 Studeni, 2013, 10:04:22 am
Poštovani,

molim Vas da nam objasnite o kojim je rubrikama riječ? Tablica 4.4. ne sadrži navedene rubrike. Trebamo li tablicu prilagoditi?

Također Vas molim da nam objasnite u koju rubriku tablice 4. 4. koja stoji u Uputama za sastavljanje samoanalize (od 13. rujna 2013.) upisati:
- nastavnike u nastavnom zvanju koji su uposleni nakon upražnjenog radnog mjesta na visokom učilištu ili na radno mjesto koje je visoko učilište dobilo preraspodjelom radnih mjesta na sveučilištu?
- nastavnike u znanstveno-nastavnom zvanju koji su uposleni nakon upražnjenog radnog mjesta na visokom učilištu ili na radno mjesto koje je visoko učilište dobilo preraspodjelom radnih mjesta na sveučilištu?

Naime, iz Vašeg odgovora u vezi s tablicom 4.4. od 13. studenog 2013. proizlazi da u rubriku "broj novozaposlenih nastavnika" upisujemo samo broj nastavnika u znanstvno-nastavnom zvanju koji su u posljednih 5 godina napredovali iz višeg asistenta u asistenta. Pravno gledano, dobili su novi ugovor i time su novi zaposlenici, iako su prethodno bili uposleni na visokom učilištu kao viši asistenti.

Unaprijed zahvaljujem na odgovoru.
Title: Odg: Tablica 4.4.
Post by: Odjel za akreditaciju on 10 Prosinac, 2013, 13:02:06 pm
Poštovani,

u tablicu upisujete

- nastavnike u nastavnom zvanju koji su uposleni nakon upražnjenog radnog mjesta na visokom učilištu i na radno mjesto koje je visoko učilište dobilo preraspodjelom radnih mjesta na sveučilištu,
- nastavnike u znanstveno-nastavnom zvanju koji su uposleni nakon upražnjenog radnog mjesta na visokom učilištu i na radno mjesto koje je visoko učilište dobilo preraspodjelom radnih mjesta na sveučilištu.

Odnosi se na sve, a ne samo na asistente.

Ispričavamo se na nejasnom odgovoru.