AZVO QA forum

Područja => Novi ciklus reakreditacije visokih učilišta 2017/2018. => Tema 5: Znanstvena/umjetnička djelatnost => Topic started by: Mesarić on 24 Svibanj, 2018, 10:52:06 am

Title: CROSBI RADOVI ZA PODRUČJE EKONOMIJE
Post by: Mesarić on 24 Svibanj, 2018, 10:52:06 am
Nekoliko pitanja za područje ekonomije:
1. kao znanstveni radovi tretiraju se radovi "originalni znanstveni rad" i "pregledni rad". Što je s radovima kategorije "prethodno priopćenje" . Naime u izborima u prethodnim razdobljima i ta je kategorija radova bila znanstveni rad a sada se takvi radovi ne uključuju. Da li će ti radovi biti uključeni u neku od kategorija znanstvenih radova ?

2. Prema Pravilniku o uvjetima izbora u znanstvena zvanja (čl. 17. st. 3) navedeno je da u radove prve skupine ulaze radovi objavljeni u časopisima koji su indeksirani u bazama WoSCC i SCOPUS. Prema tome bi u radove prve skupine trebali ulaziti i oni koji su indeksirani u WoSCC u Conference Proceedings Citation Index. Da li su radovi iz WoS CPCI uključeni u kategoriju prve skupine radova ?
Prema istom članku st. 6 u tu kategoriju spadaju i zbornici radova indeksirani u WoSCC i poljedično radovi objavljeni u tim zbornicima bi se trebali smatrati radovima prve skupine. Da li je to točna interpretacija ?

3. Prema članku 18. stavak 3 u kojem su definirani posebni dodatni uvjeti za polje ekonomije, stoji da se u radove prve skupine ubrajaju i radovi objavljeni u bazi EconLit.


Ovo je pitanje iz razloga što je na radionici za CROSBI administratore 14.03.18. navedeno da u radove najviše kategorije ulaze samo izvorni znanstveni radovi i pregledni radovi u časopisima indeksiranima u SCOPUS-u te u WoSCC indeksima SCI-EXP, SSCI i ESCI
Title: Odg: CROSBI RADOVI ZA PODRUČJE EKONOMIJE
Post by: Odjel za akreditaciju on 01 Lipanj, 2018, 10:43:19 am

Vi možete koristiti podatke iz CROSBI baze ako ste s njima zadovoljni.
Što se Agencije tiče, ne morate koristiti CROSBI bazu ako niste zadovoljni podacima koje dobijete.
Mi smo kolegama radimo na unaprjeđenju baze i EconLit je sad dostupna U CROSBI-ju.
U samom postupku se držimo pravila propisanih Pravilnikom o uvjetima izbora u znanstvena zvanja

Što se tiče konkretnih pitanja;
 
1.   Da prethodno priopćenje ulazi u znanstveni rad
2.   Da, to je točna interpretacija.
3.   Da, EconLit se ubraja.
 

Odjel za analitiku i statistiku
AZVO