AZVO QA forum

Područja => Reakreditacija visokih učilišta u 2019. godini => Analitički prilog iz MOZVAGA => Topic started by: Upitnik on 25 Veljača, 2019, 15:52:08 pm

Title: O Nastavnicima
Post by: Upitnik on 25 Veljača, 2019, 15:52:08 pm
Poštovani,

prije neko vrijeme (a unutar trajanja postupka) u okviru Nastavnik dodan je stupac Broj stručnih radova. To znači da očekujete da se to popuni za svakog nastavnika? Iako tako ne izgleda tablica 4.4. na vašim mrežnim stranicama?

Je li, po istoj logici kao i s predmetima, nastavnik koji u godini vrjednovanja nije izvodio nastavu (slobodna studijska godina, porodiljni i sl.) isto "Neaktivan" u toj godini?

Hvala.

Srdačno.
Title: Odg: O Nastavnicima
Post by: Odjel za akreditaciju VO on 26 Veljača, 2019, 10:05:48 am
Poštovani,

budući da se u reakreditaciji vrednuju sva visoka učilišta u RH pa tako i visoke škole i veleučilišta, tj. visoka učilišta koja nisu znanstvene organizacije, omogućili smo unos podatka o broju objavljenih stručnih radova koji su za ta visoka učilišta važna. Ukoliko se u vašem slučaju radi o fakultetu odnosno sveučilišnoj ustanovi, za vas je, kao i za stručno povjerenstvo, važniji podatak o broju znanstvenih i preglednih radova, stoga podatke o broju stručnih radova niste obvezni popuniti ako ih niste prikupljali. Taj podatak svakako trebaju popuniti veleučilišta i visoke škole.

Nastavnik koji je po evidenciji Aktualnog zaposlenja i Povijesti radnih odnosa Vaš trenutni zaposlenik računat će se u strukturi osoblja u tablici 4.1. iako je, recimo, trenutno na slobodnoj studijskoj godini, ali se neće prikazivati u tablicama 4.3. i 4.4. koje se vežu za nastavu u akademskoj godini vrednovanja jer takav nastavnik nije pridijeljen nijednom predmetu u godini vrednovanja i u njoj nema nastavno opterećenje.

Srdačan pozdrav,

Odjel za analitiku i statistiku

Title: Odg: O Nastavnicima
Post by: petar on 23 Travanj, 2019, 11:42:48 am
Poštovani,
je li kod unosa podataka o nastavnicima, podatak o broju stručnih/znanstvenih radova/projekata i dr. potrebno unijeti samo za zaposlenike ili i za vanjske suradnike?
Srdačan pozdrav.
Title: Odg: O Nastavnicima
Post by: Odjel za akreditaciju VO on 25 Travanj, 2019, 09:26:22 am
Poštovani,

potrebno je unijeti podatke i za vanjske suradnike. Podaci o znanstvenoj/stručnoj produkciji nastavnika mogu se pribaviti i iz baze CROSBI. Ukoliko se za nekog vanjskog suradnika iz opravdanog razloga ne mogu prikupiti podaci, polja se mogu ostaviti nepopunjena.

Srdačan pozdrav,

Odjel za analitiku i statistiku