Dobrodošli, Gost. Molimo, prijavite se ili se registrirajte.
Jeste li propustili aktivacijsku email poruku?
06 Svibanj, 2021, 16:44:26 pm
Forum Pomoć Traži Kalendar Prijava Registracija
Novosti:

Prikaži postove

Ova sekcija vam omogućuje pregled svih postova koje je objavio ovaj član. Napomena: možete vidjeti postove samo iz rubrika kojima trenutno imate pravo pristupa.

Poruke - Marina Matešić

Pages: [1] 2 3
1
Međunarodni je znanstveni časopis onaj s međunarodnim odborom i međunarodnom recenzijom radova.
1. Ako nije drugačije navedeno, svi se podaci u samoanalizama odnose na posljednjih 5 akademskih godina (2008./2009. - 2012./2013.). Ako je riječ o 10 najvažnijih članaka, možete uvrsiti i članke objavljene do trenutka pisanja samoanalize (smatrate li da je neki članak posebno važan za Vašu instituciju, a objavljen je ove akademske godine).
2. Google Scholar nije isključivo akademska citatna baza pa se ne navodi u tablicama, ali možete se poslužiti tom bazom kako biste predstavili podatke o citiranosti najvažnijih radova.
3. Prikazuje se ovisno o tome kako će Vaša institucija predati samoanalizu (zajedničku za sve studijske programe ili neke dijelove (studenti, nastavnici, znanost) podijeljene po skupinama (humanističke, društvene). U svakom slučajnu možete priložiti i odvojene popise za humanističke i društvene znanosti.
4. Odnosi se na ukupan znanstveni rad Vaše institucije (uključujući broj i kvalitetu znanstvenih radova).
5. Znanstvenici su ovdje oni stalno zaposleni izabrani u znanstvena ili znanstveno-nastavna zvanja.
6. Usporedba s drugim znanstvenim institucijama može biti napisana općenito, ali iz ovog odgovora vidljivo je prati li Vaša institucija znanstvenu produktivnost svojih znanstvenika i uspoređuje li podatke s institucijama u svom području (znanstvenom).

Tablica 5.5. i 5.6.
U tu kategoriju treba ubrojiti i radove iz društvenih znanosti objavljene u bazama propisanim Pravilnikom i radove iz humaanističkih znanosti objavljene u časopisima koje Pravilnik navodi (u Pravilniku postoji popis časopisa za izbore u zvanja u humanističkim znanostima).2
1. Detalji oko rada, obveza i prava rješavati će se prilikom potpisivanja ugovora s izabranim centrima; vi možete predvidjeti zapošljavanje doktoranada i poslijedoktoranada, jer je to praksa ostali europskih centara izvrsnosti;

2. U javnom pozivu piše: "Ministarstvo smatra da su osigurana sredstva dostatna za inicijalnu fazu 3 do 5 znanstvenih centara izvrsnosti, a dodatna sredstva pokušat će se osigurati kroz strukturne fondove Europske unije."; Dakle, u troškovnik se unose realni troškovi, a ne ograničavaju se navedenim iznosom.

3
Prijave za znanstvene centre izvrsnosti 2014 / Odg: Upload organograma
« on: 11 Rujan, 2013, 10:28:25 am »
RADI INTERESA NEKIH OD PRIJAVITELJA OD NEDAVNO JE MOGUĆE PRILOŽITI ORGANOGRAM U FORMATIMA: rtf,txt,doc,docx,pdf,zip,jpg,png,jpeg,gif,tiff,jpg,png,jpeg,gif,tiff.

4
Prijave za znanstvene centre izvrsnosti 2014 / Upload organograma
« on: 11 Rujan, 2013, 10:26:55 am »
Da li je moguće priložiti organogram u slikovnom, .pdf ili word formatu?

5
Poštovani,

1. ako je potrebno dodatno razložiti kategorija troškovnika po nižim stavkama možete to učiniti u samom projektnom prijedlogu;
2. u ovome stupnju prijave se ne očekuju detaljniji opis od kategorija navedenih u prijavnom obrascu;
3. moguće je planirati i neki oblik zapošljavanja (ne na institucijama uključenim u projekt, nego na samome centru), međutim, detaljna prava i obveze razjasniti će se prilikom potpisivanja ugovora s odabranim centrima;
4. troškove naknade za provedbu ankete možete navesti u kategoriji ostalih troškova naknada;
5. pokušajte predvidjeti posljednji mjesec u tekućoj godini;
6. mislite li na sve troškove koji nisu direktni troškovi, ne postoji takvo ograničenje u samome pravilniku o postupku odabira.

6
KRAJNJI ROK ZA DOSTAVU PRIJAVE JE 16.09. U 23:59 SATI. NAKON TOGA VREMENA SE PRIJAVNI OBRAZAC ZAKLJUČAVA.

7
Prijave za znanstvene centre izvrsnosti 2014 / Krajnji rok prijave
« on: 10 Rujan, 2013, 13:29:15 pm »
Koji je krajnji rok za dostavu prijave?

8
Životopis je potrebno priložiti na hrvatskom i engleskom jeziku.

9
1. Dostatnost potpore jamči potpisom čelnik institucije;

2. Kvalitetu i učinkovitost procjenjuje povjerenstvo na temelju vašeg prijedloga;

3. Neovisnost rada jamči potpisom čelnik institucije;

4. Teorijska utemeljenost pretpostavlja utemeljenost samog projektnog prijedloga u suvremenim teorijskim okvirima područja unutar kojega se predlaže.

10
Obrazac samoanalize na engleskom jeziku nalazi se na engleskim stranicama AZVO-a. Potrebno je, kada ste na stranici na kojoj se nalaze hrvatski dokumenti i obrasci, kliknuti na znak za engleski jezik (englesku zastavu u gronjem desnom uglu).

11
Poštovani,

ne postoji strogo određena forma obrasca za pisanje projektnog prijedloga. Možemo Vam savjetovati da pri pisanju pratite kriterije koje je donijelo Nacionalno vijeće za znanost.

Srdačan pozdrav

12
Poštovani,

Izjave su izvanredno napisane.

Srdačan pozdrav

13
Poštovani,

1. pravo prijave imaju znanstvenici u punome radnome vremenu i odgovarajućem znanstvenom i/ili nastavnom zvanju; drugačiji radni aranžmani regulirati će se ugovorom pri uspostavom Centra;

2. ne postoji ograničenje za broj prijavljenih suradnika (ako im to matična institucija dozvoljava);

3. ne postoji ograničenje u broju znakova ili stranica; samo je važno istaknuti bitno.

Srdačan pozdrav

14
Poštovani,

1. suradnici koji se prijavljuju u obrazac mogu biti samo osobe sa punim radnim mjestom i zvanjem znanstvenika, ali suradnike iz inozemstva možete navesti u samome tekstu prijedloga projekta;
2. odobrenje za suradnju, bilo hrvatskog, bilo inozemnog znanstvenika stvar je interne politike institucije s koje dolazi i institucije koju posjećuje;
3. sporazum podrazumijeva suradnju i a) potvrdu institucije o neovisnosti zci-a i b) potvrdu institucije o infrastrukturnoj podršci zci-u;
4. ne moraju se sklopiti sporazumi; uređivanje prava i obveza zaposlenika s njegovom institucijom određuju se na njegovoj instituciji;
5. u dokumentu Postupka, koji je objavljen na stranicama zci-a, nalaze se i kriteriji vrednovanja koje je donijelo Nacionalno viječe; u svojoj prijavi bi se trebali usredotočiti na te kriterije;
6. suradnici ostaju na svojim matičnim institucijama u punim radnim odnosima; 2. svi detalji oko prava i obveza poslovanja zci-a uređivati će se prilikom potpisivanja ugovora; 3. 2,5 milijuna kuna su početna sredstva predviđena za sve odabrane zci-je; međutim, kasnije će se dodatna sredstva povlačiti iz europskih strukturalnih fondova.

Srdačan pozdrav,

Odjel za akreditaciju u znanosti

15
Poštovani/poštovane

imao bih nekoliko pitanja vezana uz natječaj za znanstvene centre izvrsnosti:
1) Molio bih ako je moguće da pojasnite je li se među istraživače za ZCI u projektnom prijedlogu mogu uključiti i znanstvenici koji ne rade na hrvatskim znanstvenim organizacijama, nego na, primjerice, uglednim institucijama u inozemstvu?
2) Također, ukoliko ih je moguće uključiti, je li tada potrebno za svakog od njih tražiti suglasnost čelnika institucije?
3) Što podrazumijeva sporazum s matičnom institucijom i institucijama u mreži?
4) Moraju li se sklopiti sporazumi sa svakom od institucija s koje dolaze predloženi istraživači (primjerice, što ako je s neke institucije samo jedan istraživač)?
5) Koje ključne točke treba opisati u osnovnim opisima matične institucije (znanstveni potencijal, infrastrukturu i sl.), tj. koji su kriteriji vrednovanja?
6) Kažete da suradnici moraju. biti u punom radnom odnosu, je li to znači da će, ukoliko prijedlog prođe naravno, biti zaposlenici centra, tj. postaje li centar pravna osoba? Mogu li suradnici i dalje ostati raditi na matičnoj instituciji na svojem sadašnjem radnom mjestu? Također, mogu li se sredstva iz predloženog proračuna koristiti za honorare, primjerice vanjskim i inozemnim suradnicima? I na kraju, nisam najbolje shvatio iz službenih dokumenata, je li proračun za sve centre koji će se financirati ili za svaki pojedinačno u iznosu do 2.5 mil. kuna?

Pages: [1] 2 3


Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i duljinom prijave

Pokreće MySQL Pokreće PHP Powered by SMF 2.0.15 | SMF © 2006, Simple Machines LLC Valjani XHTML 1.0! Valjani CSS!