Dobrodošli, Gost. Molimo, prijavite se ili se registrirajte.
Jeste li propustili aktivacijsku email poruku?
30 Ožujak, 2020, 23:07:24 pm
Forum Pomoć Traži Kalendar Prijava Registracija
Novosti:

Prikaži postove

Ova sekcija vam omogućuje pregled svih postova koje je objavio ovaj član. Napomena: možete vidjeti postove samo iz rubrika kojima trenutno imate pravo pristupa.

Teme - Admin

Pages: [1]
1
Studijski programi / Tablica 2.5. Internetske stranice
« on: 15 Srpanj, 2013, 12:38:50 pm »
U tablici 2.5. traži se broj predmeta za koje postoje posebne web- stranice. Možemo li prikazati broj predmeta za koje u okviru Internetske stranice škole postoje posebni dijelovi stranice koji uključuju tražene elemente (program, ciljevi, sadržaj.....)?

2
Studijski programi / Tablica 2.2
« on: 15 Srpanj, 2013, 12:36:42 pm »
Poštovani,
molim vas da objasnite na što se odnosi Prvi izbor i Drugi izbor u tablici 2.2. Struktura upisanih studenata i zanimanje za studijski program u posljednje tri godine.
Je li to broj studenata koji su kod prijave za polaganje ispita državne mature studijski program izabrali kao najpoželjniji (1. mjesto liste prioriteta), odnosno 2. mjesto liste prioriteta?
Zahvaljujem. 

3
Studijski programi / Tablica 2.4. Provjera ishoda učenja
« on: 15 Srpanj, 2013, 12:35:47 pm »
Molim razjasnite:
ukoliko se ispit na predmetu polaže jedino usmenim putem, ali putem tri parcijalna ispita, da li se takav način provjere računa pod kolonu 'Samo završni ispit / Usmeni završni ispit', negdje drugdje, ili moramo ubaciti novu kolonu za parcijalno polaganje ispita?

4
Studijski programi / Tablica 2.1. i Tablica 2.2.
« on: 15 Srpanj, 2013, 12:33:52 pm »
Da li je vremensko razdoblje na koje se odnosi Tablica 2.1. (Popis studijskih programa i kolegija) posljednjih 5 godina ili tekuća akademska godina u kojoj se piše samoanaliza (2012./2013.) ili prošla akademska godina (2011./2012. zaključno s datumom 1.10.2012. godine)?
U Tablici 2.2. da li je godina N-1 2011./2012. (prošla akademska godina) ili 2012./2013. kako ste naveli u prezentaciji s radionice za izradu samoanalize?

5
Studijski programi / Analiza prolaznosti na prvoj godini
« on: 15 Srpanj, 2013, 12:33:05 pm »
U poglavlju 2 traži se analiza prolaznosti na prvoj godini i povezivanje rezultata s kriterijima upisa s osvrtom na vrstu srednje škole. Međutim, adekvatna tablica nije ponuđena. Možemo li sami kreirati tablicu s relevantnim podacima i dodati je nakon tablice 2.3.?

6
Studijski programi / Tablica 2.3.
« on: 15 Srpanj, 2013, 12:31:10 pm »
U zadnjoj koloni tablice 2.3. traži se prosječna ocjena u studiju prema godini upisa. Da li se traženi podatak odnosi na sve upisane studente u xx godini upisa ili samo na završene studente?

7
Prijave za upise na studijske programe / Prijava studijskih programa
« on: 07 Svibanj, 2010, 09:07:15 am »
1. Moram li polagati ispite iz izbornoga dijela državne mature?

8
1. Zašto se ne mogu prijaviti na www.postani-student.hr sa svojim korisničkim imenom i lozinkom?

9
1. Osvojio sam drugo mjesto na županijskom natjecanju iz matematike. Zašto moji rezultati nisu prikazani na web stranici postani-student?

10
Prijave za upise na studijske programe / Povrat dokumentacije
« on: 07 Svibanj, 2010, 09:01:18 am »
1. Kada mogu očekivati povrat dokumentacije koju sam poslao Središnjem prijavnom uredu?

11
1. Završio sam srednje četverogodišnje obrazovanje prije 2010. g., poslao sam svu potrebnu ovjerenu dokumentaciju u Središnji prijavni ured. Zanima me kada će moji osobni podaci biti verificirani?

12
Republika Hrvatska ušla je u Tempus program 2000. godine. Tempus je program Europske unije namijenjen razvoju sustava visokog obrazovanja u zemljama jugoistočne Europe (Albanija, Bosna i Hercegovina, Hrvatska, Makedonija, Srbija i Crna Gora) putem unapređivanja regionalne međusveučilišne suradnje i suradnje sa zemljama članicama Europske unije.

Do sada je kod nas provedeno oko 90 projekata u kategorijama razvoja studijskih programa, upravljanja sveučilištima, institucionalne izgradnje, strukturalnih i komplementarnih mjera, pri čemu je uspostavljena aktivna suradnja s visokim učilištima diljem Europe.

31. siječnja 2008. godine pokrenut je program Tempus IV, a upravo je u tijeku selekcijski postupak prvog pozivnog natječaja na koji su se također prijavile hrvatske institucije.

Ono što nas zanima jest sljedeće: koliko ste upoznati s programom Tempus? Što smatrate njegovim glavnim prednostima, a što nedostacima? Vidite li, i ako da, gdje i kako, njegovu korist za vašu vlastitu instituciju? Na koji način smatrate da je program Tempus dao doprinos napretku razvoja reforme VO u našoj zemlji?

13
Stekli ste diplomu u inozemstvu i zanima vas što napraviti s njom u Republici Hrvatskoj?
Želite raditi ili nastaviti školovanje u Republici Hrvatskoj?
Želite studirati u inozemstvu, ali niste sigurni da li je institucija na kojoj želite studirati akreditirana?

Odgovore na ova i slična pitanja pruža Nacionalni ENIC/NARIC ured, izvještajni centar o akademskoj pokretljivosti i priznavanju inozemnih visokoškolskih kvalifikacija, koji djeluje u okviru Agencije za znanost i visoko obrazovanje.


Dopustite da vas uvedemo u temu priznavanja inozemnih visokoškolskih kvalifikacija s nekoliko osnovnih informacija:

•   Priznavanje inozemnih visokoškolskih kvalifikacija u Republici Hrvatskoj se od 1. srpnja 2004. godine provodi na temelju Zakona o priznavanju inozemnih obrazovnih kvalifikacija (Narodne novine, broj 158/2003, 198/2003, 138/2006) čiju osnovu čine načela Konvencije o priznavanju visokoškolskih kvalifikacija u području Europe, tzv. Lisabonska konvencija.

•   Priznavanjem inozemnih visokoškolskih kvalifikacija na temelju Lisabonske konvencije ne stvaraju se nikakva statusna prava, niti se dodjeljuju akademski i stručni nazivi, odnosno akademski stupanj, što je moguće urediti posebnim zakonima.

•   Priznavanje - podrazumijeva formalno potvrđivanje vrijednosti inozemne visokoškolske kvalifikacije, odnosno razdoblja obrazovanja provedenog u inozemstvu, koje je izdalo nadležno tijelo, u svrhu pristupa obrazovanju (akademsko priznavanje) ili zapošljavanju (stručno priznavanje) u Republici Hrvatskoj.

Sve potrebne informacije o priznavanju inozemnih visokoškolskih kvalifikacija u Republici Hrvatskoj možete pronaći u okviru internet stranica Agencije za znanost i visoko obrazovanje.

Više informacija o tome kome se obratiti za priznavanje visokoškolske kvalifikacije u pojedinoj državi moguće je pronaći na internet stranicama ENIC (European Network of National Information Centres on academic recognition and mobility) i NARIC mreže (National Academic Recognition Information Centres), www.enic-naric.net.

Za sva ostala pitanja, na raspolaganju vam stoji i ovaj forum.

Pages: [1]


Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i duljinom prijave

Pokreće MySQL Pokreće PHP Powered by SMF 2.0.15 | SMF © 2006, Simple Machines LLC Valjani XHTML 1.0! Valjani CSS!