Dobrodošli, Gost. Molimo, prijavite se ili se registrirajte.
Jeste li propustili aktivacijsku email poruku?
19 Rujan, 2020, 23:48:00 pm
Forum Pomoć Traži Kalendar Prijava Registracija
Novosti:

Prikaži postove

Ova sekcija vam omogućuje pregled svih postova koje je objavio ovaj član. Napomena: možete vidjeti postove samo iz rubrika kojima trenutno imate pravo pristupa.

Teme - Odjel za akreditaciju u visokom obrazovanju

Pages: [1]
1
U ovom ciklusu reakreditacije institucija u visokom obrazovanju Agencija provodi objedinjenu reakreditaciju visokoobrazovne i znanstvene djelatnosti. Objedinjeno vrednovanje provodi se za one institucije koje su upisane u Upisnik znanstvenih organizacija te za one koje prema Zakonu o osiguravanju kvalitete u znanosti i visokom obrazovanju moraju biti upisane u upisnik kako bi održavale sveučilišne studijske programe. Sjedinjeni postupci vrednovanja te uvjeti za izdavanje pozitivne preporuke visokom učilištu propisani su Zakonom o osiguravanju kvalitete iz kojeg izdvajamo članak 22, st. 9. točku 4:
„Pozitivna akreditacijska preporuka izdat će se visokom učilištu koje ima upis u Upisnik znanstvenih organizacija u svakom znanstvenom polju u kojemu izvodi sveučilišne studijske programe“
te  stavak 10.
„Pozitivna akreditacijska preporuka izdat će se znanstvenoj organizaciji koja ispunjava sljedeće uvjete:
1. usvojen višegodišnji strateški program znanstvenih istraživanja u znanstvenom području u kojem obavlja djelatnost,
2. osiguran potreban broj zaposlenih znanstvenika izabranih u odgovarajuće znanstveno zvanje ili s odgovarajućim brojem znanstvenih radova,
3. osiguran odgovarajući prostor i oprema,
4. osigurana potrebna novčana sredstva za rad.“


Za više informacija (poput sadržaja strateškog programa istraživanja te broja zaposlenih znanstvenika) pozivamo vas da detaljnije proučite pravilnik o reakreditaciji znanstvenih organizacije (http://narodne-novine.nn.hr/clanci/sluzbeni/2010_07_83_2375.html), i to članak 7 – 'Uvjeti za reakreditaciju', odnosno članak 3. stavak 1. točka 1. za sadržaj strateškog programa istraživanja. Također vas pozivamo da u slučaju nejasnoća postavite pitanja.


Pages: [1]


Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i duljinom prijave

Pokreće MySQL Pokreće PHP Powered by SMF 2.0.15 | SMF © 2006, Simple Machines LLC Valjani XHTML 1.0! Valjani CSS!