Dobrodošli, Gost. Molimo, prijavite se ili se registrirajte.
Jeste li propustili aktivacijsku email poruku?
20 Rujan, 2020, 01:05:32 am
Forum Pomoć Traži Kalendar Prijava Registracija
Novosti:

Prikaži postove

Ova sekcija vam omogućuje pregled svih postova koje je objavio ovaj član. Napomena: možete vidjeti postove samo iz rubrika kojima trenutno imate pravo pristupa.

Teme - Gordana

Pages: [1]
1
Što se u tablici 5.6. upisuje u kolonu Ukupan broj radova?
Zar to nije isto kao u Tablici 5.5.?
Što čini u Omjeru broj radova?
Kako brojim jedan rad gdje su dva autora s istog Odsjeka?
Hvala!

2
Resursi: stručne službe, prostor, oprema i financije / Tablica 7.10
« on: 23 Listopad, 2013, 16:27:27 pm »
Odnosi li se pitanje o broju naslova knjiga na broj primjeraka pojedinog naslova ili samo na naslov?
Primjerice: Tolstojevu Anu Karenjinu brojimo kao jedan naslov bez obzira na broj primjeraka? Kako brojimo različita izdanja jednog naslova?
Na koje razdoblje se odnosi podatak? Na trenutak kada se radi samoanaliza ili na akademsku prošlu ili akademsku ovu godinu?
Hvala!

3
Što bi bio međunarodni znanstveni časopis? Odnosi li se to na definiciju prema Pravilniku o uvjetima za izbor u znanstvena zvanja?

c)   Navedite 10 najvažnijih znanstvenih članaka za Vaše visoko učilište i objašnjenje (za svako područje znanstvenog djelovanja visokog učilišta) u posljednjih 5 godina. Navedite i komentirajte citiranost radova prema svjetskim citatnim bazama podataka (WOS, SCOPUS, Google Scholar). Usporedite opseg svojih znanstvenih postignuća s drugim srodnim domaćim i inozemnim visokim učilištima.
1. Misli li se na tekuću ili akademsku godinu? Ako samoanalizu radimo sada, misli li se na razdoblje od 2008. do 2013. ili od 2009. do 2013.? Na kojih se 5 posljednjih godina misli?
2. Google Scholar se ne navodi u u Pravilniku o uvjetima za izbor u znanstvena zvanja, a poslije se u tablicama 5.5 i 5.6 ni ne navodi.
3. Misli li se na 10 najvažnijih znanstvenih članaka humanističkog i društvenog područja ukupno ili za svako područje po 10?
4. Usporedite opseg svojih znanstvenih postignuća s drugim srodnim domaćim i inozemnim visokim učilištima. Odnosi li se usporedba na tih 10 znanstvenih članaka ili ukupan broj radova svih znanstvenika našeg fakulteta?
5. Pod znanstvenike se podrazumijeva od docenata na više ili možemo birati koga ćemo uvrstiti?
6. Kako se usporediti s drugim srodnim inozemnim visokim učilištima ako nemate njihovu bibliografiju? I uspoređujemo li znanstvenu produktivnost svih naših znanstvenika sa znanstvenom produktivnošću stranih učilišta? Što s njihovim umirovljenim znanstvenicima u posljednjih 5 godina?
Na kojoj razini treba ta usporedba uopće biti?

Tablice 5.5 i 5.6
Ostali recenzirani radovi zastupljeni u bazama koje se priznaju za izbore u znanstvena zvanja
Prema Pravilniku o uvjetima za izbor u znanstvena zvanja za humanističke znanosti se ne traži niti jedna baza. Trebamo li prikazati u ovom dijelu samo naše znanstvenike s područja društvenih znanosti i navesti sve baze (osim CC-a, WoS-a i Scopusa), a znanstvenicima iz humanističkih znanosti navesti radove koje su objavili u časopisu koji se nalazi na portalu Hrčak? Molim Vas objasnite što točno trebamo navesti.

Pages: [1]


Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i duljinom prijave

Pokreće MySQL Pokreće PHP Powered by SMF 2.0.15 | SMF © 2006, Simple Machines LLC Valjani XHTML 1.0! Valjani CSS!