Dobrodošli, Gost. Molimo, prijavite se ili se registrirajte.
Jeste li propustili aktivacijsku email poruku?
20 Rujan, 2020, 01:26:48 am
Forum Pomoć Traži Kalendar Prijava Registracija
Novosti:

Prikaži postove

Ova sekcija vam omogućuje pregled svih postova koje je objavio ovaj član. Napomena: možete vidjeti postove samo iz rubrika kojima trenutno imate pravo pristupa.

Poruke - Gordana

Pages: [1]
1
Što se u tablici 5.6. upisuje u kolonu Ukupan broj radova?
Zar to nije isto kao u Tablici 5.5.?
Što čini u Omjeru broj radova?
Kako brojim jedan rad gdje su dva autora s istog Odsjeka?
Hvala!

2
Ako sam za Tablicu 5.5. Bibliografija pretražila u bazama samo radove znanstveno-nastavnog osoblja (što se odnosi i na sve ostale Vrste radova u tablici), tko mi čini u Omjeru broj nastavnika?

Ako sam pod Ostali recenzirani radovi zastupljeni u bazama, kao što ste nam dali odgovor, podijelila Društvene i Humanističke znanosti, tko mi čini u Omjeru broj nastavnika ako sam pretražila samo radove znanstveno-nastavnog osoblja koji pripadaju području Društvenih znanosti (primjerice broj znanstveno-nastavnog osoblja s područja Društvenih znanosti je 31, a ukupan broj znanstveno-nastavnog osoblja je 104, dok je ukupan broj nastavnika 141)?

Isto pitanje za područje Humanističkih znanosti gdje pod Ostele recenzirane radove koji se priznaju za izbore u znanstvena zvanja, brojimo A1 i A2 radove, tko  čini broj nastavnika?
Broj znanstveno-nastavnog osoblja s područja Humanističkih znanosti ili ukupan broj nastavnika naše ustanove ili samo oni znanstvenici čije radove računamo neovisno o broju nastavnika u vrednovanom razdoblju?

Što se tiče radova u bazama, mislim da nije logično izuzimati radove iz jedne baze jer se nalaze u drugoj i sl. jer to se ni inače ne radi, kad knjižničar radi pretraživanje znanstveniku za izbor u znanstveno zvanje, knjižničar ispiše podatke koje je dobio pretragom, a ne uspoređuje rezultate kako bi vidio nalazi li se isti rad u više baza i onda izbacuje iste. Ne možete prilagođavati i mijenjati rezultate. Osim toga, koja Vam je baza onda primarna? U ovom slučaju, koji Vi predlažete, rad našeg znanstvenika, koji se primjerice nalazi u WoS-u, ali se nalazi i u CC-u, Scopusu, ERIC-u, Inspecu, LISTI, MEDLINE-u, PsycINFO-u, treba izbaciti u svim ostalim bazama. I tako za svakog našeg znanstvenika usporediti sva pretraživanja, izbaciti sve iste rezultate...

3
Resursi: stručne službe, prostor, oprema i financije / Tablica 7.10
« on: 19 Studeni, 2013, 08:05:59 am »
Drugi dio tablice 7.10., kolona Broj udžbenika
S obzirom na definiciju udžbenika koju sam pronašla u Vašim odgovorima vezanim uz prošlogodišnju reakreditaciju, zanima me unosimo li u ovu kolonu samo udžbenike matičnog fakulteta/sveučilišta ili sve sveučilišne udžbenike koje posjeduje knjižnica?
Unosimo li u tu kolonu udžbenike koji su objavljeni u tom petogodišnjem razdoblju na koje se odnosi reakreditacija  ili sve udžbenike koji se koriste u nastavi prema Izvedbenim planovima?
Hvala!

4
Resursi: stručne službe, prostor, oprema i financije / Tablica 7.10
« on: 23 Listopad, 2013, 16:27:27 pm »
Odnosi li se pitanje o broju naslova knjiga na broj primjeraka pojedinog naslova ili samo na naslov?
Primjerice: Tolstojevu Anu Karenjinu brojimo kao jedan naslov bez obzira na broj primjeraka? Kako brojimo različita izdanja jednog naslova?
Na koje razdoblje se odnosi podatak? Na trenutak kada se radi samoanaliza ili na akademsku prošlu ili akademsku ovu godinu?
Hvala!

5
Što bi bio međunarodni znanstveni časopis? Odnosi li se to na definiciju prema Pravilniku o uvjetima za izbor u znanstvena zvanja?

c)   Navedite 10 najvažnijih znanstvenih članaka za Vaše visoko učilište i objašnjenje (za svako područje znanstvenog djelovanja visokog učilišta) u posljednjih 5 godina. Navedite i komentirajte citiranost radova prema svjetskim citatnim bazama podataka (WOS, SCOPUS, Google Scholar). Usporedite opseg svojih znanstvenih postignuća s drugim srodnim domaćim i inozemnim visokim učilištima.
1. Misli li se na tekuću ili akademsku godinu? Ako samoanalizu radimo sada, misli li se na razdoblje od 2008. do 2013. ili od 2009. do 2013.? Na kojih se 5 posljednjih godina misli?
2. Google Scholar se ne navodi u u Pravilniku o uvjetima za izbor u znanstvena zvanja, a poslije se u tablicama 5.5 i 5.6 ni ne navodi.
3. Misli li se na 10 najvažnijih znanstvenih članaka humanističkog i društvenog područja ukupno ili za svako područje po 10?
4. Usporedite opseg svojih znanstvenih postignuća s drugim srodnim domaćim i inozemnim visokim učilištima. Odnosi li se usporedba na tih 10 znanstvenih članaka ili ukupan broj radova svih znanstvenika našeg fakulteta?
5. Pod znanstvenike se podrazumijeva od docenata na više ili možemo birati koga ćemo uvrstiti?
6. Kako se usporediti s drugim srodnim inozemnim visokim učilištima ako nemate njihovu bibliografiju? I uspoređujemo li znanstvenu produktivnost svih naših znanstvenika sa znanstvenom produktivnošću stranih učilišta? Što s njihovim umirovljenim znanstvenicima u posljednjih 5 godina?
Na kojoj razini treba ta usporedba uopće biti?

Tablice 5.5 i 5.6
Ostali recenzirani radovi zastupljeni u bazama koje se priznaju za izbore u znanstvena zvanja
Prema Pravilniku o uvjetima za izbor u znanstvena zvanja za humanističke znanosti se ne traži niti jedna baza. Trebamo li prikazati u ovom dijelu samo naše znanstvenike s područja društvenih znanosti i navesti sve baze (osim CC-a, WoS-a i Scopusa), a znanstvenicima iz humanističkih znanosti navesti radove koje su objavili u časopisu koji se nalazi na portalu Hrčak? Molim Vas objasnite što točno trebamo navesti.

Pages: [1]


Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i duljinom prijave

Pokreće MySQL Pokreće PHP Powered by SMF 2.0.15 | SMF © 2006, Simple Machines LLC Valjani XHTML 1.0! Valjani CSS!