Dobrodošli, Gost. Molimo, prijavite se ili se registrirajte.
Jeste li propustili aktivacijsku email poruku?
21 Listopad, 2019, 00:38:16 am
Forum Pomoć Traži Kalendar Prijava Registracija
Novosti:

Prikaži postove

Ova sekcija vam omogućuje pregled svih postova koje je objavio ovaj član. Napomena: možete vidjeti postove samo iz rubrika kojima trenutno imate pravo pristupa.

Poruke - Odjel za akreditaciju VO

Pages: 1 [2] 3 4
16
Mobilnost i međunarodna suradnja / Odg: Poglavlje 6.3
« on: 27 Studeni, 2013, 15:06:01 pm »
Odnosi se na instituciju, a ne na pojedince.

17
Studijski programi / Odg: 2i
« on: 27 Studeni, 2013, 14:19:22 pm »
Misli se na tablicu 2.7.

18
Poštovana,

unosite ukupan broj radova (u ovom slučaju isti broj) koji povjerenstvo može (ovisno o tablici) usporediti s ostalim podatcima iz tablice.

U omjer ulazi ukupan broj određenih radova (određenih u smislu traženih u toj koloni) u odnosu na broj znanstveno-nastavnog osoblja s te (za svaku posebno) ustrojbene jedinice.

Odnosi li se na tablicu 5.6. - jedan rad dvaju autora s jednog odsjeka unosite jednom.

19
Poštovana,

odgovorit ću kraj svakoga Vašeg pitanja kako bi Vam odgovor bio pregledan i jasan.

Ako sam za Tablicu 5.5. Bibliografija pretražila u bazama samo radove znanstveno-nastavnog osoblja (što se odnosi i na sve ostale Vrste radova u tablici), tko mi čini u Omjeru broj nastavnika?


- Kao što ste računali radove nastavnika izabranih u znanstveno-nastavna zvanja, tako te iste nastavnike u znanstveno-nastavnim zvanjima računate u omjeru. Dakle, u omjeru broja nastavnika i studenata, nastavnici su nastavnici izabrani u znanstveno-nastavna zvanja.


Ako sam pod Ostali recenzirani radovi zastupljeni u bazama, kao što ste nam dali odgovor, podijelila Društvene i Humanističke znanosti, tko mi čini u Omjeru broj nastavnika –


- Isti je omjer kao i gore (ako navodite posebno za društvene, posebno za humanističke, onda možete i ovdje odvojiti nastavnike).


Ako sam pretražila samo radove znanstveno-nastavnog osoblja koji pripadaju području Društvenih znanosti (primjerice broj znanstveno-nastavnog osoblja s područja Društvenih znanosti je 31, a ukupan broj znanstveno-nastavnog osoblja je 104, dok je ukupan broj nastavnika 141)?


- Primjer, u omjer nastavnik - student za društvene znanosti ulazi 31 osoba prema broju studenata.


Isto pitanje za područje Humanističkih znanosti gdje pod Ostele recenzirane radove koji se priznaju za izbore u znanstvena zvanja, brojimo A1 i A2 radove, tko  čini broj nastavnika? –

- Isto kao i gore.

Broj znanstveno-nastavnog osoblja s područja Humanističkih znanosti –

- Riječ je o broju nastavnika izabranih u znanstveno-nastavna zvanja.


ili ukupan broj nastavnika naše ustanove  ili samo oni znanstvenici čije radove računamo neovisno o broju nastavnika u vrednovanom razdoblju?

U omjer ulaze oni znanstvenici čije ste radove brojili.

Što se tiče radova u bazama, mislim da nije logično izuzimati radove iz jedne baze jer se nalaze u drugoj i sl. jer to se ni inače ne radi, kad knjižničar radi pretraživanje znanstveniku za izbor u znanstveno zvanje, knjižničar ispiše podatke koje je dobio pretragom, a ne uspoređuje rezultate kako bi vidio nalazi li se isti rad u više baza i onda izbacuje iste. Ne možete prilagođavati i mijenjati rezultate. Osim toga, koja Vam je baza onda primarna? U ovom slučaju, koji Vi predlažete, rad našeg znanstvenika, koji se primjerice nalazi u WoS-u, ali se nalazi i u CC-u, Scopusu, ERIC-u, Inspecu, LISTI, MEDLINE-u, PsycINFO-u, treba izbaciti u svim ostalim bazama. I tako za svakog našeg znanstvenika usporediti sva pretraživanja, izbaciti sve iste rezultate... – ..

- U istu kategoriju spadaju ovi radovi – ss, SCI, SSCI... - treba napisati ukupan broj.


20
Poštovani, imam nekoliko pitanja vezano uz tablicu 5.5.:
1. može li se isti rad navesti u tabeli dva puta? Neke kategorije, kao što su Radovi u domaćim časopisima s međunarodnom recenzijom, ili u časopisima s domaćom recenzijom te Radovi u časopisima vaše institucije, mogu se navesti u više redaka, jer većina njih ulazi i u prvu odnosno u drugu kategoriju.
Te nejasnoće znatno utječu na broj radova u tabeli i samim time na sliku o znanstvenoj aktivnosti nastavnika na Odjelu. Svjesna sam da je pitanje umnogome slično s temom Vrsta rada i mjesto objave korisnika Marije Omazić, ali odgovori u toj temi nisu mi mnogo pomogli.

U nekim se slučajevima, primjerice u kategorijama "radovi u časopisima Vaše institucije" i "radovi s međunarodnom recenzijom"/"radovi s domaćom recenzijom" radovi mogu ponavljati. Takvi će primjeri biti vidjeljivi Povjerenstvu iz Vaše samoanalize.
Ne bi se smjeli navoditi više puta radovi u kategorijama "znanstveni radovi u časopisima zastupljenim u bazama CC, WOS i Scopus" i "ostali recenzirani radoci zastupljeni u bazama koje se priznaju za izbore u znanstvena zvanja".

2. u svim kategorijama navodila sam znanstvene radove, dakle izvorne i pregledne znanstvene radove te prethodna priopćenja, osim naravno u kategoriji stručni rad. Da li je to u redu?

U redu je.3. pod "našom institucijom" se smatra samo naš odjel u okviru kojega radimo samoevaluaciju ili tu ulaze i časopisi koje izdaju drugi odjeli na istom Sveučilištu?

Ako je riječ o integriranom sveučilištu, u tu rubriku ulaze svi časopisi Sveučilišta.

4. u kategoriji "Broj radova koji su proizašli iz suradnje s drugim visokim učilištima i znanstvenim organizacijama" pod njima se smatraju drugi odjeli na istom Sveučilištu ili druga sveučilišta i organizacije u Hrvatskoj?

Druga visoka učilišta - ne odjeli istoga integriranog sveučilišta.
Unaprijed zahvalna!

21
Poštovani,

popis deset najvažnijih publikacija odnosi se na posljednjih 5 godina.

S poštovanjem,
Odjel za akreditaciju u visokom obrazovanju

22
Poštovana dr. sc. Milivojević,

naravno, uz obrazloženje možete navesti takve primjere suradnje. Riječ je zaista o posebnoj instituciji tako da bi bilo dobro Povjerenstvu pojasniti takve stvari u Vašoj samoanalizi.

S poštovanjem,.
Odjel za akreditaciju u visokom obrazovanju

23
Nastavnici / Odg: Tablica 4.5
« on: 06 Studeni, 2013, 10:12:02 am »
Poštovani,

tablice 4.1. i 4.3. odnose se na trenutačno stanje. U tablici 4.1. kategorija "vanjska suradnja nastavnika u punome radnom odnosu" - odnosi se na nastavnike Vaše institucije koji su u punome radnom odnosu, a koji su vanjski suradnici na drugim visokim učilištima. Vanjski suradnici su vanjski na Vašoj instituciji.

S poštovanjem,
Odjel za akreditaciju u visokom obrazovanju

24
Poštovana profesorice Omazić,

obrazac za izradu samoanalize samo je instruktivna uputa kako sastaviti dokument koji predstavlja rad Vaše institucije. U Tablici 5.5. tako imate nekoliko kategorija koje možete ispuniti (zadebljane je kategorije obvezno ispuniti), a na vama je, ako želite, da dodate još kategorija. Možete razvrstati sve radove na izvorne, pregledne i prethodna priopćenja. Možete također razvrstati i svaki od njih na strane i domaće, na one sa stranom i na one s domaćom recenzijom, a možete ih razvrstati i na još cijeli niz načina, ako to tako želite.
Drugo Vaše pitanje odnosi se usporedbe s drugim institucijama. Naime, ni jedna institucija neće biti uspoređivana s nekom drugom vrednovanom institucijom niti će povjerenstva to raditi. Vaš je dokument samoanalize namijenjen samo vama, kao pregled i samoprocjena vaših aktivnosti te vašem (inozemnom, odnosno međunarodnom) povjerenstvu koje će na temelju podataka o radovima i čitanjem vaših radova donositi procjene o vašem radu. Taj se dio reakreditacije zove peer-review, odnosno istorazinska procjena. Ako mislite da će inozemnom povjerenstvu koje će posjetiti vašu instituciju bolje razvrstani radovi na pregledne, prethodna priopćenja i izvorne dati bolju sliku o vašem radu, slobodno tako i izradite tablicu.

25
Razno / Odg: Upute za samoanalizu na engleskom jeziku
« on: 29 Listopad, 2013, 10:20:21 am »
Upute na engleskom jeziku možete preuzeti s naše mrežne stranice.

26
Resursi: stručne službe, prostor, oprema i financije / Odg: Tablica 7.10
« on: 28 Listopad, 2013, 14:16:23 pm »
Odnosi se na broj naslova (bez obzira na broj primjeraka i ne različita izdanja toga naslova).

27
Poštovani,

časopis navodite u kategoriji međunarodnih časopisa.

28
Studijski programi / Odg: Popis obavezne literature
« on: 28 Listopad, 2013, 12:31:10 pm »
Poštovani,

knjigu možete staviti na popis literature.

29
Nastavnici / Odg: Tablica 4.5
« on: 23 Listopad, 2013, 11:51:47 am »
Poštovani,

odgovor se odnosi na svu literaturu koju studenti Vaše institucije koriste na nastavi.

30
Razno / Odg: Upute za samoanalizu na engleskom jeziku
« on: 23 Listopad, 2013, 11:49:23 am »
Ispričavamo se što izmijenjene i dopunjene Upute za izradu samoanalize nisu već objavljene. Svakako će biti na našoj stranici u wordu tijekom sljedećeg tjedna, što ćemo najaviti i na forumu.

Pages: 1 [2] 3 4


Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i duljinom prijave

Pokreće MySQL Pokreće PHP Powered by SMF 2.0.1 | SMF © 2006, Simple Machines LLC Valjani XHTML 1.0! Valjani CSS!