Dobrodošli, Gost. Molimo, prijavite se ili se registrirajte.
Jeste li propustili aktivacijsku email poruku?
11 Srpanj, 2020, 17:50:49 pm
Forum Pomoć Traži Kalendar Prijava Registracija
Novosti:

Prikaži postove

Ova sekcija vam omogućuje pregled svih postova koje je objavio ovaj član. Napomena: možete vidjeti postove samo iz rubrika kojima trenutno imate pravo pristupa.

Poruke - Odjel za akreditaciju VO

Pages: 1 [2] 3 4
16
Razno / Odg: Mozvag
« on: 02 Prosinac, 2013, 09:57:43 am »
Poštovani,

asistenti imaju ugovore na određeno vrijeme i Vi ih tako i unesite.
Što se neodređenoga radnog vremena tiče (to se nije odnosilo na asistente), u omjer primjerice nastavnika i studenata ulaze svi nastavnici u znanstveno-nastavnim zvanjima zaposleni na neodređeno radno vrijeme (dakle, odnosi se na nastavnike).
U svakom slučaju, svi će podaci biti vidljivi iz Mozvaga, tako da slobodno možete unijeti asistente koji su zaposleni na određeno radno vrijeme na za to predviđenom mjestu u Mozvagu.
S poštovanjem,
Odjel za akreditaciju u visokom obrazovanju

17
Poštovana gospođo Farkaš Brekalo,

pod točkom "praćenje pokazatelja kvalitete na visokom učilištu" možete napisati na koji način pratite primjerice citiranost, broj publikacija znanstvenika ili sl. odnosno tko prati, koliko često, broj izvješća o tome, što je iz toga proizašlo. Pod točkom "ostali oblici vrednovanja" unosite (ako ste takva vrednovanja uopće imali) vanjske/unutarnje audite, vrednovanja nekoga nezavisnog tijela ili sl.

S poštovanjem,
Odjel za akreditaciju u visokom obrazovanju

18
Poštovani,

ako Vaša institucija ne izvodi doktorski studij, ne morate odgovarati na pitanja povezana s tim.
Ipak, ako želite, možete ukratko napisati nešto o mentorstvu Vaših nastavnika na drugim visokim učilištima.

19
Mobilnost i međunarodna suradnja / Odg: Poglavlje 6.3
« on: 27 Studeni, 2013, 15:06:01 pm »
Odnosi se na instituciju, a ne na pojedince.

20
Studijski programi / Odg: 2i
« on: 27 Studeni, 2013, 14:19:22 pm »
Misli se na tablicu 2.7.

21
Poštovana,

unosite ukupan broj radova (u ovom slučaju isti broj) koji povjerenstvo može (ovisno o tablici) usporediti s ostalim podatcima iz tablice.

U omjer ulazi ukupan broj određenih radova (određenih u smislu traženih u toj koloni) u odnosu na broj znanstveno-nastavnog osoblja s te (za svaku posebno) ustrojbene jedinice.

Odnosi li se na tablicu 5.6. - jedan rad dvaju autora s jednog odsjeka unosite jednom.

22
Poštovana,

odgovorit ću kraj svakoga Vašeg pitanja kako bi Vam odgovor bio pregledan i jasan.

Ako sam za Tablicu 5.5. Bibliografija pretražila u bazama samo radove znanstveno-nastavnog osoblja (što se odnosi i na sve ostale Vrste radova u tablici), tko mi čini u Omjeru broj nastavnika?


- Kao što ste računali radove nastavnika izabranih u znanstveno-nastavna zvanja, tako te iste nastavnike u znanstveno-nastavnim zvanjima računate u omjeru. Dakle, u omjeru broja nastavnika i studenata, nastavnici su nastavnici izabrani u znanstveno-nastavna zvanja.


Ako sam pod Ostali recenzirani radovi zastupljeni u bazama, kao što ste nam dali odgovor, podijelila Društvene i Humanističke znanosti, tko mi čini u Omjeru broj nastavnika –


- Isti je omjer kao i gore (ako navodite posebno za društvene, posebno za humanističke, onda možete i ovdje odvojiti nastavnike).


Ako sam pretražila samo radove znanstveno-nastavnog osoblja koji pripadaju području Društvenih znanosti (primjerice broj znanstveno-nastavnog osoblja s područja Društvenih znanosti je 31, a ukupan broj znanstveno-nastavnog osoblja je 104, dok je ukupan broj nastavnika 141)?


- Primjer, u omjer nastavnik - student za društvene znanosti ulazi 31 osoba prema broju studenata.


Isto pitanje za područje Humanističkih znanosti gdje pod Ostele recenzirane radove koji se priznaju za izbore u znanstvena zvanja, brojimo A1 i A2 radove, tko  čini broj nastavnika? –

- Isto kao i gore.

Broj znanstveno-nastavnog osoblja s područja Humanističkih znanosti –

- Riječ je o broju nastavnika izabranih u znanstveno-nastavna zvanja.


ili ukupan broj nastavnika naše ustanove  ili samo oni znanstvenici čije radove računamo neovisno o broju nastavnika u vrednovanom razdoblju?

U omjer ulaze oni znanstvenici čije ste radove brojili.

Što se tiče radova u bazama, mislim da nije logično izuzimati radove iz jedne baze jer se nalaze u drugoj i sl. jer to se ni inače ne radi, kad knjižničar radi pretraživanje znanstveniku za izbor u znanstveno zvanje, knjižničar ispiše podatke koje je dobio pretragom, a ne uspoređuje rezultate kako bi vidio nalazi li se isti rad u više baza i onda izbacuje iste. Ne možete prilagođavati i mijenjati rezultate. Osim toga, koja Vam je baza onda primarna? U ovom slučaju, koji Vi predlažete, rad našeg znanstvenika, koji se primjerice nalazi u WoS-u, ali se nalazi i u CC-u, Scopusu, ERIC-u, Inspecu, LISTI, MEDLINE-u, PsycINFO-u, treba izbaciti u svim ostalim bazama. I tako za svakog našeg znanstvenika usporediti sva pretraživanja, izbaciti sve iste rezultate... – ..

- U istu kategoriju spadaju ovi radovi – ss, SCI, SSCI... - treba napisati ukupan broj.


23
Poštovani, imam nekoliko pitanja vezano uz tablicu 5.5.:
1. može li se isti rad navesti u tabeli dva puta? Neke kategorije, kao što su Radovi u domaćim časopisima s međunarodnom recenzijom, ili u časopisima s domaćom recenzijom te Radovi u časopisima vaše institucije, mogu se navesti u više redaka, jer većina njih ulazi i u prvu odnosno u drugu kategoriju.
Te nejasnoće znatno utječu na broj radova u tabeli i samim time na sliku o znanstvenoj aktivnosti nastavnika na Odjelu. Svjesna sam da je pitanje umnogome slično s temom Vrsta rada i mjesto objave korisnika Marije Omazić, ali odgovori u toj temi nisu mi mnogo pomogli.

U nekim se slučajevima, primjerice u kategorijama "radovi u časopisima Vaše institucije" i "radovi s međunarodnom recenzijom"/"radovi s domaćom recenzijom" radovi mogu ponavljati. Takvi će primjeri biti vidjeljivi Povjerenstvu iz Vaše samoanalize.
Ne bi se smjeli navoditi više puta radovi u kategorijama "znanstveni radovi u časopisima zastupljenim u bazama CC, WOS i Scopus" i "ostali recenzirani radoci zastupljeni u bazama koje se priznaju za izbore u znanstvena zvanja".

2. u svim kategorijama navodila sam znanstvene radove, dakle izvorne i pregledne znanstvene radove te prethodna priopćenja, osim naravno u kategoriji stručni rad. Da li je to u redu?

U redu je.3. pod "našom institucijom" se smatra samo naš odjel u okviru kojega radimo samoevaluaciju ili tu ulaze i časopisi koje izdaju drugi odjeli na istom Sveučilištu?

Ako je riječ o integriranom sveučilištu, u tu rubriku ulaze svi časopisi Sveučilišta.

4. u kategoriji "Broj radova koji su proizašli iz suradnje s drugim visokim učilištima i znanstvenim organizacijama" pod njima se smatraju drugi odjeli na istom Sveučilištu ili druga sveučilišta i organizacije u Hrvatskoj?

Druga visoka učilišta - ne odjeli istoga integriranog sveučilišta.
Unaprijed zahvalna!

24
Poštovani,

popis deset najvažnijih publikacija odnosi se na posljednjih 5 godina.

S poštovanjem,
Odjel za akreditaciju u visokom obrazovanju

25
Poštovana dr. sc. Milivojević,

naravno, uz obrazloženje možete navesti takve primjere suradnje. Riječ je zaista o posebnoj instituciji tako da bi bilo dobro Povjerenstvu pojasniti takve stvari u Vašoj samoanalizi.

S poštovanjem,.
Odjel za akreditaciju u visokom obrazovanju

26
Nastavnici / Odg: Tablica 4.5
« on: 06 Studeni, 2013, 10:12:02 am »
Poštovani,

tablice 4.1. i 4.3. odnose se na trenutačno stanje. U tablici 4.1. kategorija "vanjska suradnja nastavnika u punome radnom odnosu" - odnosi se na nastavnike Vaše institucije koji su u punome radnom odnosu, a koji su vanjski suradnici na drugim visokim učilištima. Vanjski suradnici su vanjski na Vašoj instituciji.

S poštovanjem,
Odjel za akreditaciju u visokom obrazovanju

27
Poštovana profesorice Omazić,

obrazac za izradu samoanalize samo je instruktivna uputa kako sastaviti dokument koji predstavlja rad Vaše institucije. U Tablici 5.5. tako imate nekoliko kategorija koje možete ispuniti (zadebljane je kategorije obvezno ispuniti), a na vama je, ako želite, da dodate još kategorija. Možete razvrstati sve radove na izvorne, pregledne i prethodna priopćenja. Možete također razvrstati i svaki od njih na strane i domaće, na one sa stranom i na one s domaćom recenzijom, a možete ih razvrstati i na još cijeli niz načina, ako to tako želite.
Drugo Vaše pitanje odnosi se usporedbe s drugim institucijama. Naime, ni jedna institucija neće biti uspoređivana s nekom drugom vrednovanom institucijom niti će povjerenstva to raditi. Vaš je dokument samoanalize namijenjen samo vama, kao pregled i samoprocjena vaših aktivnosti te vašem (inozemnom, odnosno međunarodnom) povjerenstvu koje će na temelju podataka o radovima i čitanjem vaših radova donositi procjene o vašem radu. Taj se dio reakreditacije zove peer-review, odnosno istorazinska procjena. Ako mislite da će inozemnom povjerenstvu koje će posjetiti vašu instituciju bolje razvrstani radovi na pregledne, prethodna priopćenja i izvorne dati bolju sliku o vašem radu, slobodno tako i izradite tablicu.

28
Razno / Odg: Upute za samoanalizu na engleskom jeziku
« on: 29 Listopad, 2013, 10:20:21 am »
Upute na engleskom jeziku možete preuzeti s naše mrežne stranice.

29
Resursi: stručne službe, prostor, oprema i financije / Odg: Tablica 7.10
« on: 28 Listopad, 2013, 14:16:23 pm »
Odnosi se na broj naslova (bez obzira na broj primjeraka i ne različita izdanja toga naslova).

30
Poštovani,

časopis navodite u kategoriji međunarodnih časopisa.

Pages: 1 [2] 3 4


Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i duljinom prijave

Pokreće MySQL Pokreće PHP Powered by SMF 2.0.15 | SMF © 2006, Simple Machines LLC Valjani XHTML 1.0! Valjani CSS!