Dobrodošli, Gost. Molimo, prijavite se ili se registrirajte.
Jeste li propustili aktivacijsku email poruku?
23 Listopad, 2019, 17:25:31 pm
Forum Pomoć Traži Kalendar Prijava Registracija
Novosti:

Prikaži postove

Ova sekcija vam omogućuje pregled svih postova koje je objavio ovaj član. Napomena: možete vidjeti postove samo iz rubrika kojima trenutno imate pravo pristupa.

Poruke - Odjel za akreditaciju

Pages: 1 [2] 3 4 ... 8
16
Potrebno je unijeti samo prosječan broj od mature

17
Analitički prilog iz MOZVAGA / Odg: Izvanredna nastava i MOZVAGU
« on: 27 Prosinac, 2017, 13:46:15 pm »
1. Da, u Mozvag se unosi opterećenje u nastavi uključujući redovni i izvanredni studij.
2. Broj grupa na vrstama nastave unosite vi tj. visoka učilišta.
3. Zasad ne postoji mogućnost padajućeg izbornika za poseban unos redovnih i izvanrednih kolegija.
4. U Mozvagu se u satnicu pojedinog kolegija/predmeta zajedno upisuje broj sati održan u okviru redovnog i izvanrednog studija. Sustav ne množi satnicu na izvanrednom studiju s faktorom 0,5. U slučaju kolegija koji se izvodi na redovnom i izvanrednom studiju u dvije grupe (1 grupa na redovnom studiju s 100% satnice i druga grupa na izvanrednom studiju s 50% satnice), možete unijeti podatke na način koji predlažete. Ali s obzirom na različite prakse izvođenja izvanrednih studija na visokim učilištima, predlažemo da nas u vezi  evidencije satnice na predmetima koji se izvode i na izvanrednom studiju po mogućnosti kontaktirate izravno na mozvag@azvo.hr.

Odjel za akreditaciju u visokom obrazovanju

18
Poštovani,

treba samo pripremiti nekoliko primjera izbora u viša zvanja ili reizbora kako bi se mogle procijeniti objektivnost i transparentnost tih postupaka. Dokumentacija se ne mora slati, samo pripremiti za posjet. Neka se primjeri odnose na posljednjih 5 godina. Ne morate pripremati primjere za suradnička zvanja, samo za nastavnike.

Srdačno, Odjel za akreditaciju u visokom obrazovanju

19
1.   Da, korigirate samo one predmete koji su se izvodili u 2016/17.
2.   Ako stranci sudjeluju u izvođenju nastave, po našim saznanjima bi trebali imati ugovor s Vašom institucijom, odnosno OIB. Ako su samo gostujući predavači, ne trebate ih unositi u MOZVAG.

Odjel za akreditaciju u visokom obrazovanju

20
Unaprjeđenje sustava MOZVAG / Odg: mozvag - prikaz akademske godine
« on: 12 Prosinac, 2017, 12:00:13 pm »
Da, takav prikaz je u redu.
Svi podaci u tablici se odnose na posljednjih 5 godina.

21
Da, tablica se ispunjava za instituciju.

Lijep pozdrav, Odjel za akreditaciju u visokom obrazovanju

22
Analitički prilog iz MOZVAGA / Odg: Broj radova u pet godina
« on: 07 Prosinac, 2017, 13:19:38 pm »
Tablice u Analitičkom prilogu i tablice u Mozvagu napravljene su sukladno dokumentu „Tablice iz Mozvaga u samoanalizi“ koje je Akreditacijski savjet donio za novi ciklus reakreditacije. Budući da su neki nazivi polja u tim tablicama duži, pri programiranju sustava Srce je za poneka polja skratilo nazive zbog ekonomičnosti prozora u aplikaciji, ali je mjerodavan naziv polja iz dokumenta „Tablice iz Mozvaga“ tj. iz Analitičkog priloga. Stoga u tablicu 4.4. treba unositi  "Broj radova u zadnjih pet godina koji se računaju za izbor u zvanje", što znači ukupan broj radova iz svih kategorija koje se spominju u Pravilniku o uvjetima za izbor u znanstvena zvanja.


Srdačan pozdrav, Odjel za akreditaciju u visokom obrazovanju

23
Tema 4: Nastavnički i institucijski kapaciteti / Odg: Tablica 4.2.
« on: 05 Prosinac, 2017, 14:28:37 pm »
Poštovani,

podatak se unosi za 5 akademskih godina – onu koju upišete kao tekuću (N) i 4 godine prije nje.

Srdačno,
Odjel za akreditaciju

24
Tema 4: Nastavnički i institucijski kapaciteti / Odg: Tablica 4.2.
« on: 05 Prosinac, 2017, 14:17:47 pm »
Poštovani,


tekuća se akademska godina uvijek odnosi na posljednju akademsku godinu za koju postoje cjeloviti podaci, odnosno za koju visoko učilište ima potrebne podatke.
Za one koji idu u vrednovanje 2018. to će biti akademska godina 2016./2017.

Srdačno,
Odjel za akreditaciju

25
Poštovana,

U Mozvagu u postojećem katalogu postoje LLP programi, oni prije 2013. godine navedeni su pojedinačno (Erasmus, Comenius, Jean Monnet...), a od 2014. godine svi se vode pod Erasmus+ pa smo ih tako naveli i u katalogu izvora financiranja.
Također su navedena sva javna sveučilišta kao mogući izvori financiranja. Ako je potrebno dodatno unijeti neke fakultete, odnosno jedinice lokalne samouprave, molim da nam navedete koje su to pa ćemo ih dodati.

Srdačno, Odjela za akreditaciju u visokom obrazovanju


26
Poštovana,

iznos projekta možete unijeti samo u kunama. Možete staviti srednji tečaj HNB-a na dan unosa podatka.

Srdačno, Odjel za akreditaciju u visokom obrazovanju

27
Tema 5: Znanstvena/umjetnička djelatnost / Odg: Unos projekata
« on: 05 Prosinac, 2017, 13:32:56 pm »
Poštovana,

u oba slučaja možete izabrati opciju "nositelj".

Srdačan pozdrav, Odjel za akreditaciju u visokom obrazovanju

28
Tema 2: Studijski programi / Odg: Tablica 2.1. ishodi
« on: 30 Studeni, 2017, 15:07:11 pm »
Poštovani,

tablica 2.1. o ishodima učenja bit će onoliko koliko je studijskih programa na preddiplomskoj i diplomskoj razini na vrednovanome visokom učilištu. Ishode učenja nije potrebno evidentirati za studijske programe na poslijediplomskoj razini.
Studijski programi dobili su dopusnice i upisani su u Upisnik Ministarstva kao jedan entitet i akreditirani su kao jedinstveni studijski program. Stoga studijski programi u Mozvagu imaju jednu šifru bez obzira na broj smjerova koji ih čine. Tako će biti prikazani i u tablicama 2.1. o ishodima učenja, tj. neće se svaki smjer prikazivati zasebno.

Pretpostavlja se da smjerovi jednoga studijskog programa nemaju potpuno zasebne, samo za sebe specifične ishode učenja, i to u "punom broju" za svaki smjer, jer se u takvom slučaju može postaviti pitanje treba li to uopće biti jedan studijski program i nije li mogao biti predložen i odobren kao više zasebnih studijskih programa. Različiti smjerovi trebali bi dijeliti neke zajedničke ishode učenja na razini studijskog programa.
Skupovi ishoda učenja na razini studijskog programa povezivat će se s pojedinim predmetima na tom studijskom programu da bi se dobila "matrica" ishoda učenja u tablici 2.1. Potrebno je uključiti i obvezne i izborne predmete, ali neće biti potrebno opisivati ishode učenja na razini predmeta.
Završni ili diplomski rad nije nastavni kolegij/predmet pa ne treba biti u popisu predmeta.

Srdačno, Odjel za akreditaciju


29
Poštovani,


1. Tablica 4.3. će se generirati na temelju podataka o nastavnicima koje ćete unijeti u Mozvag. Podatak o opterećenju će se dobiti na temelju unosa podataka o izvođenju kolegija na studijskim programima u zadnjoj akademskoj godini za koju imate kompletne podatke, u vašem slučaju je to najvjerojatnije 2016/2017. Tablica 4.3. odnosi se na nastavnike koji su zaposleni na vašem visokom učilištu i to na sve vaše zaposlenike koji drže nastavu, uključujući i one u nastavnim zvanjima. Tablica 4.4. odnosi se na sve nastavnike koji sudjeluju u izvođenju vaših studijskih programa, uključujući i honorarne nastavnike kojima su druga visoka učilišta matične institucije. U tablicu 4.4. također ulaze svi nastavnici, a ne samo oni u znanstveno-nastavnim zvanjima.

2. Da, jer ćete podatke o uvjetima izvođenja najvjerojatnije unositi za akademsku godinu 2016./2017. Samo ako biste kojim slučajem u vrijeme pisanja samoanalize imati kompletiranu akad. godinu 2017./2018. i za nju unosili podatke, onda profesore koji su umirovljeni u 2017./2018. nećete upisivati.

3. U novoj verziji Mozvaga je trenutno uključeno svega 7 visokih učilišta u pilot-vrednovanju, a ni sljedeće godine neće sva visoka učilišta u RH koristiti novi Mozvag. Stoga ćete još sljedeće godine trebati prikupljati podatke o opterećenju vaših nastavnika na vanjskim institucijama i unositi ih u Mozvag.

4. Postojat će zasebna tablica 4.4. za svaki studijski program na vašem visokom učilištu, tj. koliko studijskih programa, toliko će biti tablica. Tablice stoga neće biti „s istim podacima“ jer na različitim studijskim programima predaju različiti nastavnici, uključujući i honorarne nastavnike (v. odgovor na pitanje 1.) Što se tiče podatka o pojedinom nastavniku koji se predaje na više studijskih programa, da, većina podataka o njemu/njoj će se ponavljati u svakoj od tablica, s time da će postojati i podatak o broju kolegija koji nastavnik drži na tom programu na koji se tablica odnosi. Broj kolegija na programu će se povlačiti iz sustava na temelju podataka koje ćete unijeti o predmetima i nastavnicima na studijskim programima.

Srdačno, Odjel za akreditaciju u visokom obrazovanju


30
Poštovani,

molimo Vas, slobodno nam pošaljite popis časopisa koji nedostaju u katalogu i mi ćemo ga unijeti.

Srdačno, Odjel za akreditaciju u visokom obrazovanju

Pages: 1 [2] 3 4 ... 8


Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i duljinom prijave

Pokreće MySQL Pokreće PHP Powered by SMF 2.0.1 | SMF © 2006, Simple Machines LLC Valjani XHTML 1.0! Valjani CSS!