Dobrodošli, Gost. Molimo, prijavite se ili se registrirajte.
Jeste li propustili aktivacijsku email poruku?
13 Lipanj, 2021, 00:31:54 am
Forum Pomoć Traži Kalendar Prijava Registracija
Novosti:

AZVO QA forum | Područja | Reakreditacija visokih učilišta 2011/2012 | Nastavnici | Topic: Često postavljana pitanja - Nastavnici « natrag naprijed »
 Str: [1] Dolje Ispis
Autor Tema: Često postavljana pitanja - Nastavnici  (Posjeta: 6670 )
Odjel za akreditaciju VO
Global Moderator
Full Member
*****
Postova: 49


Profil WWW Email
« : 09 Studeni, 2011, 10:02:36 am »

4. B) - OMJER NASTAVNIK/STUDENT. DA LI SE POD NASTAVNIK OVDJE PODRAZUMIJEVAJU SAMO ZNANSTVENO-NASTAVNA ZVANJA (DO DOCENTA) ILI SU TU I NASTAVNA ZVANJA (PREDAVAČI, VIŠI PREDAVAČI). POD STUDENT - DA LI SU TU STUDENTI SAMO PREDDIPLOMSKOG I DIPLOMSKOG STUDIJA
Podrazumijevaju se svi nastavnici u zvanjima, studenti i na poslijediplomskom studiju

TABLICA 4.1. POTREBNO JE NAVESTI STRUKTURU OSOBLJA. MOŽETE LI POJASNITI NA KOJE OSOBLJE SE ODNOSI STUPAC - VANJSKA SURADNJA NASTAVNIKA U PUNOM RADNOM ODNOSU.
Ovdje navedite broj vlastitih nastavnika u punom radnom odnosu koji su vanjski suradnici na drugim visokim učilištima, prema kategorijama (redovni profesor, izvanredni profesor itd.).
TABLICA  4.1. STRUKTURA OSOBLJA – ZA KOJU GODINU SE TRAŽI PODATAK?
Podaci se traže za godinu u kojoj se piše samoanaliza ond. uzima se stanje u godini ispunjavanja samoanalize.

TABLICA 4.2. : OPTEREĆENJE NASTAVNIKA. DA LI SE U TABLICU UNOSI SAMO UKUPAN BROJ SATI (TJ. ZA SVE NASTAVNIKE ZAJEDNO)  ZA SVAKI STUDIJSKI PROGRAM POSEBNO, PO TRAŽENIM OBLICIMA NASTAVE, BEZ OBZIRA NA SMJER, PREDMET, ILI SEMESTAR?
Svakom studijskom programu se pridjeljuju njegovi sati, bez obzira na to je li određeni predmet zajednički za više studijskih programa (česti primjer: engleski jezik, informatika...). Drugim riječima, npr. na svakom studijskom programu prikazuje se 60 sati engleskog.
Opterećenje se ne odnosi na pojedinog nastavnika, nego se za svaki studijski program želi vidjeti udio broja sati nastave koju izvode stalno zaposleni nastavnici a koji dio vanjski suradnici.

TABLICA 4.2. OPTEREĆENJA NASTAVNIKA I VANJSKIH SURADNIKA. ZA KOJI VREMENSKI PERIOD JE POTREBNO DATI PODATKE U OVOJ TABLICI - SAMO ZA AKADEMSKU GODINU U KOJOJ SE PROVODI SAMOANALIZA ILI NEKI DRUGI PERIOD?
Prikažite aktualno opterećenje, odnosno tekuću akademsku godinu

TABLICA 4.3. POPIS NASTAVNIKA. BROJE LI SE ZAPOSLENICI U SURADNIČKIM ZVANJIMA (ASISTENTI, VIŠI ASISTENTI I ZNAN. NOVACI) TAKOĐER U NASTAVNIKE?
Ne, jer prema članku 92. ZZDVO suradnici ne mogu izvoditi osnovni dio nastavnog predmeta.

TABLICA  4.5. :  NASTAVNI MATERIJALI KORIŠTENI U PRETHODNOJ AK.GOD.
ISTI UDŽBENICI I PRIRUČNICI KORISTE SE NA RAZLIČITIM PROGRAMIMA, ODNOSNO SMJEROVIMA UNUTAR PROGRAMA. KAKO ĆEMO BROJITI TAKVE NASTAVNE MATERIJALE?. (NPR. UDŽBENIK IZ MATEMATIKE NAPISAN JE ZA STUDIJSKI PROGRAM EKONOMIJE I POSLOVNE EKONOMIJE; KAKO ĆEMO TO BROJITI;  AKO SE BROJE SAMO JEDNOM, KAKO ĆEMO TAKVE KNJIGE PODIJELITI PO STUDIJSKOM PROGRAMU?
Za svaki studijski program treba navesti svu literaturu. Drugim riječima, literatura se ne dijeli nego svaki studijski program navodi literaturu koju koristi.

TABLICA  4.5. :  NASTAVNI MATERIJALI KORIŠTENI U PRETHODNOJ AK.GOD.
ŠTO SE MISLI POD „BROJ ZNANSTVENIH PUBLIKACIJA VEZANIH UZ NASTAVU“ (DA LI JE OBVEZNA I DOPUNSKA LITERATURA ILI  ŠIRE)?
Obvezna i dopunska.

TABLICA  4.5. :  NASTAVNI MATERIJALI KORIŠTENI U PRETHODNOJ AK.GOD. BROJ PRIRUČNIKA. ZBRAJAJU LI SE PRIRUČNICI NA HRVATSKOM JEZIKU ZAJEDNO S PREVEDENIM PRIRUČNICIMA NA HRVATSKI JEZIK I S PRIRUČNICIMA NA BILO KOJEM JEZIKU? PO KOJEM KRITERIJU KLASIFICIRATI LITERATURU NA STRANOM JEZIKU DA LI JE ON UDŽBENIK ILI PRIRUČNIK?
Riječ je o ukupnom broju priručnika koji se koriste na nastavi u bilo kojoj verziji.
Što se tiče razlikovanja stranih udžbenika i priručnika - i prevedeni udžbenici i priručnici prolaze klasifikaciju na sveučilišnom odboru za nastavnu literaturu pa bi trebali imati na impresumu napomenu kako su klasificirani.
U protivnom najopćenitiji orijentir je da je ono što se zove textbook/handbook u pravilu udžbenik, a ono što se zove manual priručnik.

TABLICA  4.5. :  NASTAVNI MATERIJALI KORIŠTENI U PRETHODNOJ AK.GOD.
BROJ PREDMETA ZA KOJE POSTOJE NA WEB STRANICAMA RECENZIRANI PRIRUČNICI: POSTOJE ISTI PREDMETI I ISTI PRIRUČNICI NA RAZLIČITIM STUDIJSKIM PROGRAMIMA. JESU LI TO 2 PREDMETA?
Svakom studijskom programu se pridjeljuje priručnik koji koristi.
Evidentirano
 Str: [1] Gore Ispis 
AZVO QA forum | Područja | Reakreditacija visokih učilišta 2011/2012 | Nastavnici | Topic: Često postavljana pitanja - Nastavnici « natrag naprijed »
Skoči na:  


Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i duljinom prijave

Pokreće MySQL Pokreće PHP Powered by SMF 2.0.15 | SMF © 2006, Simple Machines LLC Valjani XHTML 1.0! Valjani CSS!