Dobrodošli, Gost. Molimo, prijavite se ili se registrirajte.
Jeste li propustili aktivacijsku email poruku?
06 Svibanj, 2021, 08:00:13 am
Forum Pomoć Traži Kalendar Prijava Registracija
Novosti:

AZVO QA forum | Područja | Reakreditacija visokih učilišta 2011/2012 | Mobilnost i međunarodna suradnja | Topic: Često postavljana pitanja - Mobilnost i međunarodna suradnja « natrag naprijed »
 Str: [1] Dolje Ispis
Autor Tema: Često postavljana pitanja - Mobilnost i međunarodna suradnja  (Posjeta: 5260 )
Odjel za akreditaciju VO
Global Moderator
Full Member
*****
Postova: 49


Profil WWW Email
« : 09 Studeni, 2011, 10:05:49 am »

6.A) NAVEDITE NAČIN NA KOJI PODUPIRETE UNUTARNJU MOBILNOST. DA LI SE MISLI SAMO NA MOBILNOST UNUTAR ODJELA NAŠEG SVEUČILIŠTA ILI I MOBILNOST SA DRUGIH SRODNIH STUDIJA SA DRUGIH VISOKIH UČILIŠTA U HRVATSKOJ?
Misli se na mobilnost sa drugih srodnih studija unutar Hrvatske.

6.A) NAVEDITE NAČIN NA KOJI PODUPIRETE UNUTARNJU MOBILNOST. MOŽETE LI MALO DETALJNIJE POJASNITI ŠTO SVE SMATRATE POD MOBILNOST NASTAVNIKA, DALI SU TO SAMO BORAVCI KROZ ODREĐENE PROGRAME MOBILNOSTI?
Kako kroz programe mobilnosti tako i kroz pojedinačnu suradnju visokih učilišta, odnosno ostale oblike suradnje

6.B) DALI OSTALI OBLICI SURADNJE MOGU UKLJUČIVATI I BORAVAK NASTAVNIKA U INOZEMSTVU RADI SURADNJE NA ZNANSTVENIM PROJEKTIMA?
Da
6.C) ŠTO ZNAČI ANALIZIRATI PRIMJENU MEĐUNARODNOG ISKUSTVA NAŠIH NASTAVNIKA I SURADNIKA STEČENO DULJIM BORAVCIMA NA UGLEDNIM SVEUČILIŠTIMA U SVIJETU. O KAKVIM ISKUSTVIMA KONKRETNO JE RIJEČ? PRIMJENA MEĐUNARODNOG ISKUSTVA NAŠIH NASTAVNIKA NA ŠTO KONKRETNO?
Ovdje je potrebno opisno navesti na koji način su vaši nastavnici po povratku na matičnu instituciju implementirali primjere dobre prakse, odnosno primijenili stečeno iskustvo na poboljšanje nastavnog i znanstvenog rada na učilištu.

TABLICA 6.1. MOBILNOST NASTAVNIKA I SURADNIKA. DA LI SE BILJEŽE MEĐUNARODNA ISKUSTVA I BORAVCI SURADNIKA NAŠEG UČILIŠTA KOJI SU ISTOVREMENO NASTAVNICI DRUGOG UČILIŠTA? AKO DA, ZNAČI DA OBA UČILIŠTA NEOVISNO BILJEŽIMO PARAMETRE ZA ISTOG NOSITELJA!
Bilježe se međunarodna iskustva i boravci samo suradnika zaposlenih na vašem visokom učilištu.
TABLICA 6.1. MOBILNOST NASTAVNIKA I SURADNIKA. KAKO SE EVIDENTIRAJU BORAVCI ILI BIBLIOGRAFIJE NASTAVNIKA KOJI NISU DANAS U RADNOM ODNOSU NA NAŠEM UČILIŠTU? AKO JE NASTAVNIK ČIJI SE BORAVCI ILI RADOVI BROJE DANAS ZAPOSLENIK DRUGOG UČILIŠTA, A DO PRIJE GODINU DANA BIO ZAPOSLENIK NAŠEG UČILIŠTA, DA LI SE NJEGOVI BORAVCI ILI RADOVI TERETE SAMO NA DRUGO UČILIŠTE ČIJI JE TRENUTNO ZAPOSLENIK, ILI DRUKČIJE...?
Kako se u samoanalizi gleda znanstvena produktivnost cijelog učilišta, molimo da navedete i radove nastavnika koji više nisu u radnom odnosu na vašem učilištu, ali su u zadnjih pet godina kao vaši zaposlenici objavljivali radove.

TABLICA 6.1. MOBILNOST NASTAVNIKA I SURADNIKA. ŠTO SPADA POD ZNANSTVENI, UMJETNIČKI, NASTAVNI ILI STRUČNI BORAVAK NASTAVNIKA? KOJI OBLICI BORAVKA SPADAJU U SVAKU OD TIH KATEGORIJA? NPR. DA LI BORAVAK RADI SUDJELOVANJA NA MEĐUNARODNOJ KONFERENCIJI SPADA POD ZNANSTVENI ILI STRUČNI BORAVAK? ILI NPR. BORAVAK U SVRHU NEKOG PROJEKTA DA LI SPADA U ZNANSTVENI BORAVAK?
Prisustvovanja međunarodnim skupovima (prezentacija stručnih ili znanstvenih radova) nisu znanstveni niti stručni boravak nastavnika u inozemstvu.
Odgovor ovisi i o svrsi i sadržaju posjeta. Ako je riječ o stručnom projektu onda je to stručni boravak, ako se realizira suradnja na znanstvenom projektu onda je
to naravno znanstveni posjet.
Cilj i vrsta projekta vidi se iz projektne dokumentacije.
Evidentirano
 Str: [1] Gore Ispis 
AZVO QA forum | Područja | Reakreditacija visokih učilišta 2011/2012 | Mobilnost i međunarodna suradnja | Topic: Često postavljana pitanja - Mobilnost i međunarodna suradnja « natrag naprijed »
Skoči na:  


Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i duljinom prijave

Pokreće MySQL Pokreće PHP Powered by SMF 2.0.15 | SMF © 2006, Simple Machines LLC Valjani XHTML 1.0! Valjani CSS!