Dobrodošli, Gost. Molimo, prijavite se ili se registrirajte.
Jeste li propustili aktivacijsku email poruku?
13 Lipanj, 2021, 00:04:28 am
Forum Pomoć Traži Kalendar Prijava Registracija
Novosti:

AZVO QA forum | Područja | Prijave za znanstvene centre izvrsnosti 2014 (Moderator: Marina Matešić) | Topic: Uređivanje odnosa u mreži institucija i prijavitelja « natrag naprijed »
 Str: [1] Dolje Ispis
Autor Tema: Uređivanje odnosa u mreži institucija i prijavitelja  (Posjeta: 19289 )
Marina Matešić
Global Moderator
Full Member
*****
Postova: 43


Profil Email
« : 25 Srpanj, 2013, 09:31:32 am »

Poštovani/poštovane

imao bih nekoliko pitanja vezana uz natječaj za znanstvene centre izvrsnosti:
1) Molio bih ako je moguće da pojasnite je li se među istraživače za ZCI u projektnom prijedlogu mogu uključiti i znanstvenici koji ne rade na hrvatskim znanstvenim organizacijama, nego na, primjerice, uglednim institucijama u inozemstvu?
2) Također, ukoliko ih je moguće uključiti, je li tada potrebno za svakog od njih tražiti suglasnost čelnika institucije?
3) Što podrazumijeva sporazum s matičnom institucijom i institucijama u mreži?
4) Moraju li se sklopiti sporazumi sa svakom od institucija s koje dolaze predloženi istraživači (primjerice, što ako je s neke institucije samo jedan istraživač)?
5) Koje ključne točke treba opisati u osnovnim opisima matične institucije (znanstveni potencijal, infrastrukturu i sl.), tj. koji su kriteriji vrednovanja?
6) Kažete da suradnici moraju. biti u punom radnom odnosu, je li to znači da će, ukoliko prijedlog prođe naravno, biti zaposlenici centra, tj. postaje li centar pravna osoba? Mogu li suradnici i dalje ostati raditi na matičnoj instituciji na svojem sadašnjem radnom mjestu? Također, mogu li se sredstva iz predloženog proračuna koristiti za honorare, primjerice vanjskim i inozemnim suradnicima? I na kraju, nisam najbolje shvatio iz službenih dokumenata, je li proračun za sve centre koji će se financirati ili za svaki pojedinačno u iznosu do 2.5 mil. kuna?
Evidentirano
Marina Matešić
Global Moderator
Full Member
*****
Postova: 43


Profil Email
« Odgovor #1 : 25 Srpanj, 2013, 09:32:39 am »

Poštovani,

1. suradnici koji se prijavljuju u obrazac mogu biti samo osobe sa punim radnim mjestom i zvanjem znanstvenika, ali suradnike iz inozemstva možete navesti u samome tekstu prijedloga projekta;
2. odobrenje za suradnju, bilo hrvatskog, bilo inozemnog znanstvenika stvar je interne politike institucije s koje dolazi i institucije koju posjećuje;
3. sporazum podrazumijeva suradnju i a) potvrdu institucije o neovisnosti zci-a i b) potvrdu institucije o infrastrukturnoj podršci zci-u;
4. ne moraju se sklopiti sporazumi; uređivanje prava i obveza zaposlenika s njegovom institucijom određuju se na njegovoj instituciji;
5. u dokumentu Postupka, koji je objavljen na stranicama zci-a, nalaze se i kriteriji vrednovanja koje je donijelo Nacionalno viječe; u svojoj prijavi bi se trebali usredotočiti na te kriterije;
6. suradnici ostaju na svojim matičnim institucijama u punim radnim odnosima; 2. svi detalji oko prava i obveza poslovanja zci-a uređivati će se prilikom potpisivanja ugovora; 3. 2,5 milijuna kuna su početna sredstva predviđena za sve odabrane zci-je; međutim, kasnije će se dodatna sredstva povlačiti iz europskih strukturalnih fondova.

Srdačan pozdrav,

Odjel za akreditaciju u znanosti
Evidentirano
 Str: [1] Gore Ispis 
AZVO QA forum | Područja | Prijave za znanstvene centre izvrsnosti 2014 (Moderator: Marina Matešić) | Topic: Uređivanje odnosa u mreži institucija i prijavitelja « natrag naprijed »
Skoči na:  


Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i duljinom prijave

Pokreće MySQL Pokreće PHP Powered by SMF 2.0.15 | SMF © 2006, Simple Machines LLC Valjani XHTML 1.0! Valjani CSS!