Dobrodošli, Gost. Molimo, prijavite se ili se registrirajte.
Jeste li propustili aktivacijsku email poruku?
12 Lipanj, 2021, 23:32:20 pm
Forum Pomoć Traži Kalendar Prijava Registracija
Novosti:

AZVO QA forum | Područja | Prijave za znanstvene centre izvrsnosti 2014 (Moderator: Marina Matešić) | Topic: Obrazac za financijski plan « natrag naprijed »
 Str: [1] Dolje Ispis
Autor Tema: Obrazac za financijski plan  (Posjeta: 20316 )
dbagic
korisnik
*
Postova: 2


Profil Email
« : 10 Rujan, 2013, 14:55:41 pm »

Molim Vas nekoliko pojašnjenja vezanih uz prijedlog proračuna:
1. U tablici za prijavu financijskog plana se uz nekoliko kategorija troškova navodi potreba pojašnjenja troška, primjerice "Ostali troškovi umrežavanja i obuke (navedite)". Gdje se opisuju ti troškovi? U tekstu prijave ili negdje drugdje?
2. Općenito, očekuje li se detaljan opis troškova u projektnom prijedlogu?
3. Ako sam dobro shvatio iz jednog ranijeg posta, (http://forum.azvo.hr/index.php?PHPSESSID=clgvivp42gu010jv8s16oqrgr6&topic=584.0) ne može se planirati zapošljavanje novaka ili postdoktoranada na projektu, ali se mogu planirati honorari (autorski, ugovor o djelu) za doktorande i postdoktorande. Molim potvrdu da sam to dobro shvatio.
4. Rad studenata (recimo na anketiranju) se navodi u kategoriji "troškovi naknada" ili u kategoriji "troškovi projekta"
5. S obzirom da je prva godina financiranja 2013 na izmaku, na koji način treba planirati troškove za tu godinu? Da li u punom iznosu ili proporcionalno broju mjeseci do kraja godine (što neće biti više od 2 mjeseca u najboljem slučaju)? Ako se radi o puno iznosu, do kada je potrebno potrošiti sredstva za tu godinu - do kraja 2013. ili do 30.6.2014. (prije podnošenja izvještaja o izvršenju državnog proračuna)? Ako se radi o proporcionalnom iznosu, to pak znači da se centar akreditira na 4 a ne na 5 godina.
6. Postoji li ograničenje visine overheada matične institucije?
Evidentirano
Marina Matešić
Global Moderator
Full Member
*****
Postova: 43


Profil Email
« Odgovor #1 : 11 Rujan, 2013, 10:24:48 am »

Poštovani,

1. ako je potrebno dodatno razložiti kategorija troškovnika po nižim stavkama možete to učiniti u samom projektnom prijedlogu;
2. u ovome stupnju prijave se ne očekuju detaljniji opis od kategorija navedenih u prijavnom obrascu;
3. moguće je planirati i neki oblik zapošljavanja (ne na institucijama uključenim u projekt, nego na samome centru), međutim, detaljna prava i obveze razjasniti će se prilikom potpisivanja ugovora s odabranim centrima;
4. troškove naknade za provedbu ankete možete navesti u kategoriji ostalih troškova naknada;
5. pokušajte predvidjeti posljednji mjesec u tekućoj godini;
6. mislite li na sve troškove koji nisu direktni troškovi, ne postoji takvo ograničenje u samome pravilniku o postupku odabira.
Evidentirano
dbagic
korisnik
*
Postova: 2


Profil Email
« Odgovor #2 : 11 Rujan, 2013, 10:37:32 am »

Poštovana, hvala na odgovorima.

No, još uvbijek su nejasne neke točke pa Vas molim da se to dodatno razjesni.

Recimo, što znači u vezi točke 3. da je moguće planirati "neki" (koji?) oblik zapošljavanja ali ne na instituciji nego na centru - ali kako kad centar nije i neće biti pravna osoba!? To stvarno nije jasno! To se mora preciznije razjasniti ... dosta je neozbiljno da se ne znaju pravila u vezi s tim!

Također, posve je nejasno financirnaje za 2013. godinu iz točke 5! Da li će se u 2013. godini dodijeliti 2.500.000 kuna za sve centre ili neki manji iznos?

Srdačan pozdrav


Evidentirano
Marina Matešić
Global Moderator
Full Member
*****
Postova: 43


Profil Email
« Odgovor #3 : 11 Rujan, 2013, 12:27:41 pm »

1. Detalji oko rada, obveza i prava rješavati će se prilikom potpisivanja ugovora s izabranim centrima; vi možete predvidjeti zapošljavanje doktoranada i poslijedoktoranada, jer je to praksa ostali europskih centara izvrsnosti;

2. U javnom pozivu piše: "Ministarstvo smatra da su osigurana sredstva dostatna za inicijalnu fazu 3 do 5 znanstvenih centara izvrsnosti, a dodatna sredstva pokušat će se osigurati kroz strukturne fondove Europske unije."; Dakle, u troškovnik se unose realni troškovi, a ne ograničavaju se navedenim iznosom.
Evidentirano
 Str: [1] Gore Ispis 
AZVO QA forum | Područja | Prijave za znanstvene centre izvrsnosti 2014 (Moderator: Marina Matešić) | Topic: Obrazac za financijski plan « natrag naprijed »
Skoči na:  


Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i duljinom prijave

Pokreće MySQL Pokreće PHP Powered by SMF 2.0.15 | SMF © 2006, Simple Machines LLC Valjani XHTML 1.0! Valjani CSS!