Dobrodošli, Gost. Molimo, prijavite se ili se registrirajte.
Jeste li propustili aktivacijsku email poruku?
11 Svibanj, 2021, 06:03:18 am
Forum Pomoć Traži Kalendar Prijava Registracija
Novosti:

AZVO QA forum | Područja | Reakreditacija visokih učilišta 2013/2014 | Znanstvena i stručna djelatnost/Stručna i istraživačka djelatnost | Topic: Vrsta rada i mjesto objave « natrag naprijed »
 Str: [1] Dolje Ispis
Autor Tema: Vrsta rada i mjesto objave  (Posjeta: 9383 )
Marija Omazić
korisnik
*
Postova: 2


Profil Email
« : 20 Listopad, 2013, 09:30:34 am »

Poštovani, u tabici 5.5. puno je mogućih preklapanja jer se miješaju kategorije mjesta objave s kategorijom vrste rada. Tako se npr. stručni rad, koji je izdvojen kao posebna  kategorija, može objaviti i u inozemnim i u domaćim časopisima, zbornicima i časopisima institucije. Gdje ga navoditi kada se jedan rad smije navesti samo jednom? Kada se navodi općenito npr. Radovi u domaćim časopisima, uključuje li to sve vrste radova (znanstvene, pregledne, stručne, prethodna priopćenja).

Evidentirano
Marija Omazić
korisnik
*
Postova: 2


Profil Email
« Odgovor #1 : 23 Listopad, 2013, 22:54:36 pm »

Poštovani,  u tablici 5.5 spominju se sljedeće kategorije radova:

'znanstveni radovi'  (u tu kategoriju pripadaju  izvorni znanstveni, prethodna priopćenja i pregledni radovi)
'radovi' (to bi bili svi radovi, jer nije naglašeno 'znanstveni' kao gore, ako se misli samo na znanstvene, treba tako pisati, kao npr. u prvom redu tablice)
'recenzirani radovi' (to mogu biti sve vrste radova, izrijekom ne piše da su znanstveni)
'stručni radovi' (to je jedina nesporna kategorija)

a u komentarima još dodajte kategoriju 'izvorni znanstveni rad'.

Hoće li sve institucije koje su u postupku reakreditacije na jednaki način tumačiti što se pod kojim pojmom doista mislilo? Hoće li sve institucije, kako slijedi iz novih uputa na forumu,  pod 'Ostale recenzirane radove zastupljene u bazama koje se priznaju za izbore u znanstvena zvanja' za humanističke znanosti navesti svoje a1, a2 i a3 radove (knjige - i one su nam uvjet za izbor u zvanje propisan pravilnikom). I poglavlje u knjizi koju je objavio strani izdavač u humanističkim je znanostima a1, brojimo li i to pod ostale recenzirane radove, dakle upisujemo u drugi redak tablice?

Navodite u odgovoru sljedeće tumačenje : "Sve se kategorije odnose na znanstvene radove..." a zatim "Radovi u domaćim časopisima, izvorni su znanstveni radovi u domaćim časopisima.", gdje se dakle 'radovi' ipak ne izjednačavaju sa 'znanstvenim radovima' kako prvi dio odgovora, nego s 'izvornim znanstvenim radovima', koji su samo jedna podkategorija znanstvenih radova. Bilo bi korisno da su kategorije u tablicama jasne i jednoznačne, terminologija precizna,  ovo ostavlja prostora raznim tumačenjima.


Evidentirano
Odjel za akreditaciju VO
Global Moderator
Full Member
*****
Postova: 49


Profil WWW Email
« Odgovor #2 : 29 Listopad, 2013, 12:25:00 pm »

Poštovana profesorice Omazić,

obrazac za izradu samoanalize samo je instruktivna uputa kako sastaviti dokument koji predstavlja rad Vaše institucije. U Tablici 5.5. tako imate nekoliko kategorija koje možete ispuniti (zadebljane je kategorije obvezno ispuniti), a na vama je, ako želite, da dodate još kategorija. Možete razvrstati sve radove na izvorne, pregledne i prethodna priopćenja. Možete također razvrstati i svaki od njih na strane i domaće, na one sa stranom i na one s domaćom recenzijom, a možete ih razvrstati i na još cijeli niz načina, ako to tako želite.
Drugo Vaše pitanje odnosi se usporedbe s drugim institucijama. Naime, ni jedna institucija neće biti uspoređivana s nekom drugom vrednovanom institucijom niti će povjerenstva to raditi. Vaš je dokument samoanalize namijenjen samo vama, kao pregled i samoprocjena vaših aktivnosti te vašem (inozemnom, odnosno međunarodnom) povjerenstvu koje će na temelju podataka o radovima i čitanjem vaših radova donositi procjene o vašem radu. Taj se dio reakreditacije zove peer-review, odnosno istorazinska procjena. Ako mislite da će inozemnom povjerenstvu koje će posjetiti vašu instituciju bolje razvrstani radovi na pregledne, prethodna priopćenja i izvorne dati bolju sliku o vašem radu, slobodno tako i izradite tablicu.
Evidentirano
 Str: [1] Gore Ispis 
AZVO QA forum | Područja | Reakreditacija visokih učilišta 2013/2014 | Znanstvena i stručna djelatnost/Stručna i istraživačka djelatnost | Topic: Vrsta rada i mjesto objave « natrag naprijed »
Skoči na:  


Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i duljinom prijave

Pokreće MySQL Pokreće PHP Powered by SMF 2.0.15 | SMF © 2006, Simple Machines LLC Valjani XHTML 1.0! Valjani CSS!