Dobrodošli, Gost. Molimo, prijavite se ili se registrirajte.
Jeste li propustili aktivacijsku email poruku?
07 Svibanj, 2021, 01:34:58 am
Forum Pomoć Traži Kalendar Prijava Registracija
Novosti:

AZVO QA forum | Područja | Reakreditacija visokih učilišta 2013/2014 | Znanstvena i stručna djelatnost/Stručna i istraživačka djelatnost | Topic: Tablica 5.5 « natrag naprijed »
 Str: [1] Dolje Ispis
Autor Tema: Tablica 5.5  (Posjeta: 9086 )
iknezic
korisnik
*
Postova: 2


Profil Email
« : 07 Studeni, 2013, 12:41:22 pm »

Poštovani,
imam pitanje u vezi tablice 5.5. Naime, na Odjelu imamo redovitog profesora u trajnom zvanju koji je kod nas zaposlen na 30% radnog vremena, a ostalih 70% na drugoj istituciji. Zanima me možemo li u rubriku "ukupan broj radova" uračunati radove toga nastavnika? Nadalje, kako to prikazati u rubrici "omjer:broj radova/broj nastavnika"?
Zahvaljujem na odgovoru,
Ivana
Evidentirano
Odjel za akreditaciju
Sr. Member
****
Postova: 128


Profil Email
« Odgovor #1 : 13 Studeni, 2013, 11:05:41 am »

Nije moguće uračunati radove toga nastavnika. U navedenu tablicu unosite radove nastavnika koji su  100 posto zaposleni na instituciji i koji su izabrani u znanstveno ili znanstveno-nastavno zvanje.
Evidentirano
jadranka s
korisnik
*
Postova: 4


Profil Email
« Odgovor #2 : 19 Studeni, 2013, 21:27:51 pm »

Uz dužno uvažavanje, meni se ovaj odgovor ne čini logičan. Nastavnik i na ustanovi na kojoj je zaposlen sa 30% može sudjelovati u istraživanjima, objavljivati radove i potpisivati na radove ustanovu u kojoj je zaposlen sa 30% (afilijacija). Omjer broja radova i broja nastavnika je ionako decimalni broj, pa ne vidim razloga zašto se na primjer 23 rada ne mogu podijeliti s 7.3 nastavnika.
Voljela bih čuti jedan valjani razlog zašto se u tablicu ne bi uračunali radovi nastavnika koji nije zaposlen s punim radnim vremenom.
srdačno, js
Evidentirano
Odjel za akreditaciju
Sr. Member
****
Postova: 128


Profil Email
« Odgovor #3 : 20 Studeni, 2013, 11:15:36 am »

Tablica 5.5  pomoći će članovim stručnog povjerenstva da vide koliko su nastavnici vrednovanog visokog učilišta koji su  100 posto zaposleni na instituciji i koji su izabrani u znanstveno ili znanstveno-nastavno zvanje znanstveno produktivni. Isto tako taj podatak je potreban AZVO u izračunu statističkih podataka.
Evidentirano
Gordana
korisnik
*
Postova: 5


Profil Email
« Odgovor #4 : 23 Studeni, 2013, 10:59:04 am »

Ako sam za Tablicu 5.5. Bibliografija pretražila u bazama samo radove znanstveno-nastavnog osoblja (što se odnosi i na sve ostale Vrste radova u tablici), tko mi čini u Omjeru broj nastavnika?

Ako sam pod Ostali recenzirani radovi zastupljeni u bazama, kao što ste nam dali odgovor, podijelila Društvene i Humanističke znanosti, tko mi čini u Omjeru broj nastavnika ako sam pretražila samo radove znanstveno-nastavnog osoblja koji pripadaju području Društvenih znanosti (primjerice broj znanstveno-nastavnog osoblja s područja Društvenih znanosti je 31, a ukupan broj znanstveno-nastavnog osoblja je 104, dok je ukupan broj nastavnika 141)?

Isto pitanje za područje Humanističkih znanosti gdje pod Ostele recenzirane radove koji se priznaju za izbore u znanstvena zvanja, brojimo A1 i A2 radove, tko  čini broj nastavnika?
Broj znanstveno-nastavnog osoblja s područja Humanističkih znanosti ili ukupan broj nastavnika naše ustanove ili samo oni znanstvenici čije radove računamo neovisno o broju nastavnika u vrednovanom razdoblju?

Što se tiče radova u bazama, mislim da nije logično izuzimati radove iz jedne baze jer se nalaze u drugoj i sl. jer to se ni inače ne radi, kad knjižničar radi pretraživanje znanstveniku za izbor u znanstveno zvanje, knjižničar ispiše podatke koje je dobio pretragom, a ne uspoređuje rezultate kako bi vidio nalazi li se isti rad u više baza i onda izbacuje iste. Ne možete prilagođavati i mijenjati rezultate. Osim toga, koja Vam je baza onda primarna? U ovom slučaju, koji Vi predlažete, rad našeg znanstvenika, koji se primjerice nalazi u WoS-u, ali se nalazi i u CC-u, Scopusu, ERIC-u, Inspecu, LISTI, MEDLINE-u, PsycINFO-u, treba izbaciti u svim ostalim bazama. I tako za svakog našeg znanstvenika usporediti sva pretraživanja, izbaciti sve iste rezultate...
Evidentirano
Odjel za akreditaciju VO
Global Moderator
Full Member
*****
Postova: 49


Profil WWW Email
« Odgovor #5 : 27 Studeni, 2013, 13:34:03 pm »

Poštovana,

odgovorit ću kraj svakoga Vašeg pitanja kako bi Vam odgovor bio pregledan i jasan.

Ako sam za Tablicu 5.5. Bibliografija pretražila u bazama samo radove znanstveno-nastavnog osoblja (što se odnosi i na sve ostale Vrste radova u tablici), tko mi čini u Omjeru broj nastavnika?


- Kao što ste računali radove nastavnika izabranih u znanstveno-nastavna zvanja, tako te iste nastavnike u znanstveno-nastavnim zvanjima računate u omjeru. Dakle, u omjeru broja nastavnika i studenata, nastavnici su nastavnici izabrani u znanstveno-nastavna zvanja.


Ako sam pod Ostali recenzirani radovi zastupljeni u bazama, kao što ste nam dali odgovor, podijelila Društvene i Humanističke znanosti, tko mi čini u Omjeru broj nastavnika –


- Isti je omjer kao i gore (ako navodite posebno za društvene, posebno za humanističke, onda možete i ovdje odvojiti nastavnike).


Ako sam pretražila samo radove znanstveno-nastavnog osoblja koji pripadaju području Društvenih znanosti (primjerice broj znanstveno-nastavnog osoblja s područja Društvenih znanosti je 31, a ukupan broj znanstveno-nastavnog osoblja je 104, dok je ukupan broj nastavnika 141)?


- Primjer, u omjer nastavnik - student za društvene znanosti ulazi 31 osoba prema broju studenata.


Isto pitanje za područje Humanističkih znanosti gdje pod Ostele recenzirane radove koji se priznaju za izbore u znanstvena zvanja, brojimo A1 i A2 radove, tko  čini broj nastavnika? –

- Isto kao i gore.

Broj znanstveno-nastavnog osoblja s područja Humanističkih znanosti –

- Riječ je o broju nastavnika izabranih u znanstveno-nastavna zvanja.


ili ukupan broj nastavnika naše ustanove  ili samo oni znanstvenici čije radove računamo neovisno o broju nastavnika u vrednovanom razdoblju?

U omjer ulaze oni znanstvenici čije ste radove brojili.

Što se tiče radova u bazama, mislim da nije logično izuzimati radove iz jedne baze jer se nalaze u drugoj i sl. jer to se ni inače ne radi, kad knjižničar radi pretraživanje znanstveniku za izbor u znanstveno zvanje, knjižničar ispiše podatke koje je dobio pretragom, a ne uspoređuje rezultate kako bi vidio nalazi li se isti rad u više baza i onda izbacuje iste. Ne možete prilagođavati i mijenjati rezultate. Osim toga, koja Vam je baza onda primarna? U ovom slučaju, koji Vi predlažete, rad našeg znanstvenika, koji se primjerice nalazi u WoS-u, ali se nalazi i u CC-u, Scopusu, ERIC-u, Inspecu, LISTI, MEDLINE-u, PsycINFO-u, treba izbaciti u svim ostalim bazama. I tako za svakog našeg znanstvenika usporediti sva pretraživanja, izbaciti sve iste rezultate... – ..

- U istu kategoriju spadaju ovi radovi – ss, SCI, SSCI... - treba napisati ukupan broj.

Evidentirano
 Str: [1] Gore Ispis 
AZVO QA forum | Područja | Reakreditacija visokih učilišta 2013/2014 | Znanstvena i stručna djelatnost/Stručna i istraživačka djelatnost | Topic: Tablica 5.5 « natrag naprijed »
Skoči na:  


Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i duljinom prijave

Pokreće MySQL Pokreće PHP Powered by SMF 2.0.15 | SMF © 2006, Simple Machines LLC Valjani XHTML 1.0! Valjani CSS!