Dobrodošli, Gost. Molimo, prijavite se ili se registrirajte.
Jeste li propustili aktivacijsku email poruku?
12 Travanj, 2021, 22:57:08 pm
Forum Pomoć Traži Kalendar Prijava Registracija
Novosti:

AZVO QA forum | Područja | Novi ciklus reakreditacije visokih učilišta 2017/2018. | Analitički prilog iz MOZVAGA | Topic: Izvanredna nastava i MOZVAGU « natrag naprijed »
 Str: [1] Dolje Ispis
Autor Tema: Izvanredna nastava i MOZVAGU  (Posjeta: 2974 )
SFSB
korisnik
*
Postova: 18


Profil Email
« : 21 Prosinac, 2017, 13:49:28 pm »

1. Da li se unosi opterećenje na izvanrednoj nastavi u MOZVAG?

2. Da li broj grupa mi određujemo ili to radi sustav na osnovu broja studenta koji negdje unesemo u MOZVAGU, prema obliku nastave i broju studenata za taj oblik kako kaže kolektivni?

3. Ako DA, Da li će biti moguće u novom MOZVAGU imati poseban padajući meni za unos pod istom šifrom kolegija posebnu za redovitu a posebnu za izvanrednu.

4. da li se unosi kod izvanredne nastave cijeli sat predavanja npr. od nekog kolegija ili ste vi predvijedjeli kod unosa izvanredne nastave faktor 0,5 koji sustav automatski koristi kao množenje predavanja ili vježbi za izvanrednu nastavu (jer se izv. nastav izvodi s 50%)? Ukoliko niste predvijdjeli faktor 0,5 mišljenja smo da mi tada svi koji imamo izvan. nastavu unosimo polovicu predavanja i vježbi od onog što je propisani studijskim programom za redovitu nastavu jer je izv. nastava organizirana s 50 % izvedivosti turnusno i koncentrirano. Posebo je važno kod unosa vježbi za IZVANREDNU nastavu (kolektivi ug. predviđa broj studenata za pojedinu vrstu vježbu: Laboratorijske, Konstrukcije, projektne, auditorne i sl.). Kako u ovom slučaju postupiti?

Evidentirano
Odjel za akreditaciju
Sr. Member
****
Postova: 128


Profil Email
« Odgovor #1 : 27 Prosinac, 2017, 13:46:15 pm »

1. Da, u Mozvag se unosi opterećenje u nastavi uključujući redovni i izvanredni studij.
2. Broj grupa na vrstama nastave unosite vi tj. visoka učilišta.
3. Zasad ne postoji mogućnost padajućeg izbornika za poseban unos redovnih i izvanrednih kolegija.
4. U Mozvagu se u satnicu pojedinog kolegija/predmeta zajedno upisuje broj sati održan u okviru redovnog i izvanrednog studija. Sustav ne množi satnicu na izvanrednom studiju s faktorom 0,5. U slučaju kolegija koji se izvodi na redovnom i izvanrednom studiju u dvije grupe (1 grupa na redovnom studiju s 100% satnice i druga grupa na izvanrednom studiju s 50% satnice), možete unijeti podatke na način koji predlažete. Ali s obzirom na različite prakse izvođenja izvanrednih studija na visokim učilištima, predlažemo da nas u vezi  evidencije satnice na predmetima koji se izvode i na izvanrednom studiju po mogućnosti kontaktirate izravno na mozvag@azvo.hr.

Odjel za akreditaciju u visokom obrazovanju
Evidentirano
 Str: [1] Gore Ispis 
AZVO QA forum | Područja | Novi ciklus reakreditacije visokih učilišta 2017/2018. | Analitički prilog iz MOZVAGA | Topic: Izvanredna nastava i MOZVAGU « natrag naprijed »
Skoči na:  


Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i duljinom prijave

Pokreće MySQL Pokreće PHP Powered by SMF 2.0.15 | SMF © 2006, Simple Machines LLC Valjani XHTML 1.0! Valjani CSS!