AZVO QA forum

Područja => Suradnja u visokom obrazovanju i znanosti => Topic started by: Admin on 04 Studeni, 2008, 09:56:46 am

Title: Utjecaj Tempus programa na razvoj visokog obrazovanja u Hrvatskoj
Post by: Admin on 04 Studeni, 2008, 09:56:46 am
Republika Hrvatska ušla je u Tempus program 2000. godine. Tempus je program Europske unije namijenjen razvoju sustava visokog obrazovanja u zemljama jugoistočne Europe (Albanija, Bosna i Hercegovina, Hrvatska, Makedonija, Srbija i Crna Gora) putem unapređivanja regionalne međusveučilišne suradnje i suradnje sa zemljama članicama Europske unije.

Do sada je kod nas provedeno oko 90 projekata u kategorijama razvoja studijskih programa, upravljanja sveučilištima, institucionalne izgradnje, strukturalnih i komplementarnih mjera, pri čemu je uspostavljena aktivna suradnja s visokim učilištima diljem Europe.

31. siječnja 2008. godine pokrenut je program Tempus IV, a upravo je u tijeku selekcijski postupak prvog pozivnog natječaja na koji su se također prijavile hrvatske institucije.

Ono što nas zanima jest sljedeće: koliko ste upoznati s programom Tempus? Što smatrate njegovim glavnim prednostima, a što nedostacima? Vidite li, i ako da, gdje i kako, njegovu korist za vašu vlastitu instituciju? Na koji način smatrate da je program Tempus dao doprinos napretku razvoja reforme VO u našoj zemlji?