AZVO QA forum

Područja => Reakreditacija visokih učilišta 2012/2013 => Studenti => Topic started by: iloncar on 25 Rujan, 2013, 08:12:16 am

Title: Škole za registrirane korisnike
Post by: iloncar on 25 Rujan, 2013, 08:12:16 am
Kad je riječ o srednjim školama iz kojih dolaze kandidati, što treba komentirati u odnosu na prolaznost na 1. godini studija, iz podataka s državne mature proizlazi da postoje 3 kategorije: gimnazije, strukovne škole i "škole za registrirane korisnike". Na što se odnose "škole za registrirane korisnike"?
Title: Odg: Škole za registrirane korisnike
Post by: Odjel za akreditaciju on 01 Listopad, 2013, 14:23:25 pm
U samoanalizi je potrebno komentirati kako i na koji način visoko učilište prati prolaznost studenata na prvoj godini studija. Koji mehanizmi se koristite u tu svrhu -  jesu li to ankete ili radna tijela formirana na razini visokog učilišta  koja prate prolaznost studenata te dobivene podatke povezuje s kriterijima za upis s osvrtom na vrstu srednje škole s koje kandidati dolaze te njihovom prosječnom ocjenom srednjoškolskog obrazovanja.

"škole za registrirane korisnike" nije vrsta srednje škole, tako da to nije vezano uz podatke koje tražimo u samoanalizi. Ukoliko želite, možete se javiti kolegama u Središnji prijavni ured Agencije na mail spu@azvo.hr , pa će vam oni pojasniti što to točno znači u NISpVU sustavu.