Dobrodošli, Gost. Molimo, prijavite se ili se registrirajte.
Jeste li propustili aktivacijsku email poruku?
18 Svibanj, 2021, 14:07:30 pm
Forum Pomoć Traži Kalendar Prijava Registracija
Novosti:

Prikaži postove

Ova sekcija vam omogućuje pregled svih postova koje je objavio ovaj član. Napomena: možete vidjeti postove samo iz rubrika kojima trenutno imate pravo pristupa.

Poruke - Odjel za analitiku i statistiku

Pages: [1] 2
1
Analitički prilog iz MOZVAGA / Odg: Tablica 4.7.
« on: 12 Ožujak, 2020, 11:30:57 am »
Poštovani,
zbog izmjena/poboljšanja u sustavu MOZVAG, tablice 4.7., 5.3.a i 5.3.b, koje su prikazivale podatke o pojedinačnim projektima, zamijenjene su jednom tablicom 5.3. u koju se sada unose svi projekti, znanstveni, stručni i iz područja visokog obrazovanja i mobilnosti. Podatke je moguće unijeti ručnu u Mozvag ili prenijeti iz Baze podataka projektnih aktivnosti u znanosti i visokom obrazovanju RH (https://pdb.irb.hr/), ako su tamo uneseni.

Upute koje imate su vjerojatno verzija prije napravljenih izmjena. Ažurirane upute dostupne su na mrežnim stranicama AZVO-a na sljedećoj poveznici: https://www.azvo.hr/images/stories/vrednovanja/reakreditacija_vu/Analiti%C4%8Dki_prilog_iz_MOZVAG-a_tablice_i_upute.pdf

Za dodatna pojašnjenja možete nam se obratiti i na e-mail mozvag@azvo.hr.

S poštovanjem,
Odjel za analitiku i statistiku2
Analitički prilog iz MOZVAGA / Odg: Tablica 2.1.
« on: 05 Ožujak, 2020, 15:35:32 pm »
Poštovani,

da, ishode učenja studijskog programa treba prevesti na engleski i unijeti u polje "Engleski opis". Prilog za ishode učenja (tablica 2.1.) izrađuje se i na engleskom jeziku za inozemne članove stručnog povjerenstva.

Srdačan pozdrav,
Odjel za analitiku i statistiku

3
Analitički prilog iz MOZVAGA / Odg: Vanjski suradnici
« on: 04 Ožujak, 2020, 15:25:46 pm »
Poštovani,

da, podatke o bibliografiji vanjskih suradnika (za tablicu 4.4.) svakako unesite ako ih imate ili ih možete prikupiti. No ako za nekog honorarnog nastavnika ne možete doći do podataka, nije obvezno upisivati ih.

Srdačan pozdrav,
Odjel za analitiku i statistiku

4
Analitički prilog iz MOZVAGA / Odg: Tablica 3.7.
« on: 21 Veljača, 2020, 10:27:10 am »
Poštovani,

Broj nezaposlenih prema statistici Zavoda za zapošljavanje na nacionalnoj razini, koji se traži u tablici 3.7., odnosi se na diplomirane studente s kvalifikacijom stečenom završetkom pojedinog studijskog programa samo vašeg visokog učilišta (podaci se zato i traže za svaki studijski program koji izvodite).  Podatke možete zatražiti od Zavoda za zapošljavanje na HZZ@hzz.hr. Mi nismo imali problem dobiti takve podatake u dosadašnjoj komunikaciji s njima.

Ako ne možete dobiti podatake na razini programa, unesite one koje možete dobiti, ali tada u Samoanalizi obasnite o kojim se podacima radi.

S poštovanjem,

Odjel za analitiku i statistiku

5
Analitički prilog iz MOZVAGA / Odg: Tablica 3.4.
« on: 04 Veljača, 2020, 09:32:05 am »
Poštovani,

tablica 3.4. odnosi se na sve studente 1. godine. (Tablica 3.5. odnosi se na čistu generaciju)

S poštovanjem,
Odjel za analitiku i statistiku

6
Analitički prilog iz MOZVAGA / Odg: Tablica 5.3a i 5.3b
« on: 28 Siječanj, 2020, 13:47:53 pm »
Poštovani,

navodite ukupan iznos projekta i ukupan iznos namijenjen visokom učilištu, dakle, za cjelokupno tj. stvarno trajanje projekta bez obzira što trajanje projekta možda pokriva samo dio razdoblja za koje pišete samoanalizu.

S poštovanjem.
Odjel za analitiku i statistiku

7
Poštovani,

za poslijediplomske studije potrebno je unijeti podatke samo za tablice 3.1. i 3.3. Također, potrebno je unijeti podatke u prozoru 'Predmeti i nastavnici na studijskom programu'.
Usput napominjemo da u svakom trenutku možete u prozoru 'Vrednovanje ustanove' izraditi Analitički prilog samoanalizi u kojem, između ostalog, možete vidjeti za koje tablice Vam se ispisuju poslijediplomski studiji u tom izlaznom dokumentu koji ćete evidentirati zaključavanjem Mozvaga - uz Analizu uvjeta izvođenja i Prilog za ishode učenja.

S poštovanjem,
Odjel za analitiku i statistiku

8
Poštovani,
u Tablici 5.3. ne navodite projekt u kojem sudjeluje vaš zaposlenik ako Vaša ustanova nema nikakvu ulogu u projektu, odnosno sama ustanova se ne spominje u projektu. Takav projekt ćete pribrojati osobi/nastavniku u prozoru Nastavnik u Mozvagu, u okviru u kojem se, između ostalog, upisuju podaci o broju projekata za osobu.

Kod navođenja iznosa u projektu koji dobiva visoko učilište, predlažemo da koristite iznose i valute kako su navedeni u samom projektu. U Mozvagu je moguće izabrati između nekoliko ponuđenih valuta.

Ako budete imali dodatnih pitanja, na raspolaganju smo i na mail: mozvag@azvo.hr.

S poštovanjem,

Odjel za analitiku i statistiku

9
Unaprjeđenje sustava MOZVAG / Odg: Prebacivanje podataka iz CROSBI-ja
« on: 10 Siječanj, 2020, 16:14:30 pm »
Poštovana,
prebačeni podaci iz CROSBI-ja su ispravni i prikazuju ukupnu vrijednost za razdoblje od 2015 do 2019 godine, ali kada se podaci preuzimaju u Mozvag vežu se samo uz zadnju godinu, odnosno onu godinu koju ste odabrali za godinu vrednovanja.

Ako budete imali dodatnih pitanja slobodno ih uputite na mozvag@azvo.hr.

Srdačno,

Marina C. Brečić

10
Podsjećamo  da će se  Radionica o unosu i provjeri podataka u rekonstruiranim sustavima MOZVAG i CROSBI održati 10. listopada 2017.g. u Sveučilišnom računskom centru (SRCE), Josipa Marohnića 5, Zagreb.

Korisne informacije u vezi s korištenjem novog sustava MOZVAG:
1.   Ako želite prebaciti podatke iz sadašnje aplikacije u novu aplikaciju MOZVAG, za  svakog nastavnika s VU trebalo bi u postojeći sustav Mozvag unijeti OIB kako bi se podaci vezani uz nastavnike mogli uspješno prebaciti u novu aplikaciju.
2.   Za potrebe migracije podataka iz sustava ISVU u sustav Mozvag, molimo vas ispunite Obrazac za suglasnost za spajanje ISVU i MOZVAG-a (obrazac dostavljamo u privitku), kako bi Srce imalo pravnu osnovu za prebacivanje podataka. Suglasnost treba potpisati čelnik visokog učilišta. Ova točka se odnosi samo na ona visoka učilišta koja koriste sustav ISVU.

Ako imate pitanja u vezi s radionicom o sustavima MOZVAG i CROSBI, slobodno nam se obratite.

11
Unaprjeđenje sustava MOZVAG / Odg: Rasprava o radu u sustavu Mozvag
« on: 23 Studeni, 2016, 10:59:42 am »
Poštovani/a,
da, uz uvidenciju ukupnog opterećenja nastavnika na svim studijskim programima na matičnoj ustanovi, planira se evidentirati i održana nastava na drugim visokim učilištima u svojstvu vanjskog suradnika. Tako bismo imali podatak o ukupnom (zbrojenom) opterećenju nastavnika sa svih visokih učilišta na kojima sudjeluje u izvođenju nastave.
Srdačan pozdrav

12
Na sljedećoj adresi možete pogledati i preuzeti prezentaciju s Konzultacija o radu u sustavu Mozvag:
skazvo.azvo.hr/images/stories/publikacije/Mozvag konzultacije.pdf

13
Poštovani,
u skladu s iskazanim interesom za održavanje konzultacija o radu u sustavu Mozvag, potvrđujemo termine održavanja pojedinih konzultacija prema navedenom rasporedu:


Zagreb 1.   
15.11.2016.   10:00   AZVO, Velika dvorana, Donje Svetice 38/5 kat

Zagreb 2.   
16.11.2016.   10:00   AZVO, Velika dvorana, Donje Svetice 38/5 kat

Osijek   
18.11.2016.   14:00   REKTORAT (Predavaonica 2), Trg Svetog Trojstva 3

Zadar   
21.11.2016.   13:00   REKTORAT, Mihovila Pavlinovića bb

Split           
22.11.2016.   10:00   VIJEĆNICA, Livanjska 2

Rijeka
29.11.2016.     12:00       REKTORAT

14
Unaprjeđenje sustava MOZVAG / Odg: Rasprava o radu u sustavu Mozvag
« on: 08 Studeni, 2016, 12:03:53 pm »
Poštovani,
unos opterećenja pojedinih nastavnika na bazi postotka za vrste nastave na pojedinom kolegiju potreban je kako bi se dobio točan podatak o udjelu broja sati koje izvode nastavnici zaposleni na visokom učilištu. Primjerice, kada 30 sati predavanja na nekom kolegiju izvode 2 nastavnika od kojih je jedan zaposlenik visokog učilišta a drugi je honorarni nastavnik, bitno je imati podatak o udjelima opterećenja ta dva nastavnika u svrhu izračuna pokrivenosti ukupnog broja norma sati na studijskom programu vlastitim nastavnim kadrom – sukladno odredbama Pravilnika o sadržaju dopusnice, te uvjetima za izdavanje dopusnice za obavljanje djelatnosti visokog obrazovanja, izvođenje studijskih programa i reakreditaciju visokih učilišta („Narodne novine“, broj 24/10).
Očekujemo da će se ubuduće u Mozvagu za svakog nastavnika evidentirati i izračunavati njegovo/njezino ukupno nastavno opterećenje na svim studijskim programima na kojima sudjeluje u izvođenju nastave što dosad nije bio slučaj. Tako bi se moglo izbjeći dodatno unošenje podatka o postotku izvođenja nastave na predmetu jer će ga program sam izračunati na temelju evidentiranih podataka o predmetu i opterećenju nastavnika.
Srdačan pozdrav

15
Unaprjeđenje sustava MOZVAG / Odg: Rasprava o radu u sustavu Mozvag
« on: 25 Listopad, 2016, 11:38:47 am »
Poštovani gospodine Gorenjak,
hvala Vam na dostavljenim prijedlozima. Većina prijedloga je u skladu s već planiranim unaprjeđenjima Mozvaga pa vjerujemo da će novi sustav biti  izrađen na obostrano zadovoljstvo.

Srdačan pozdrav,

Pages: [1] 2


Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i duljinom prijave

Pokreće MySQL Pokreće PHP Powered by SMF 2.0.15 | SMF © 2006, Simple Machines LLC Valjani XHTML 1.0! Valjani CSS!