Dobrodošli, Gost. Molimo, prijavite se ili se registrirajte.
Jeste li propustili aktivacijsku email poruku?
12 Travanj, 2021, 23:17:50 pm
Forum Pomoć Traži Kalendar Prijava Registracija
Novosti:

Prikaži postove

Ova sekcija vam omogućuje pregled svih postova koje je objavio ovaj član. Napomena: možete vidjeti postove samo iz rubrika kojima trenutno imate pravo pristupa.

Poruke - Upitnik

Pages: [1]
1
Analitički prilog iz MOZVAGA / O Nastavnicima
« on: 25 Veljača, 2019, 15:52:08 pm »
Poštovani,

prije neko vrijeme (a unutar trajanja postupka) u okviru Nastavnik dodan je stupac Broj stručnih radova. To znači da očekujete da se to popuni za svakog nastavnika? Iako tako ne izgleda tablica 4.4. na vašim mrežnim stranicama?

Je li, po istoj logici kao i s predmetima, nastavnik koji u godini vrjednovanja nije izvodio nastavu (slobodna studijska godina, porodiljni i sl.) isto "Neaktivan" u toj godini?

Hvala.

Srdačno.

2
Analitički prilog iz MOZVAGA / Odg: Opterećenje / pokrivenost
« on: 25 Veljača, 2019, 15:43:13 pm »
Poštovani,

dakle, brišem sve predmete koji se nisu izvodili?

Molit ću da uzmete u obzir da se nekada radi i o obveznim predmetima (pogotovo na poslijediplomskim studijima kod kojih će se u našem slučaju dogoditi da će od mnoštva predmeta ostati njih 5, što znači i samo nastavnici s tih predmeta u tablici 4.4. itd itd.)

I još jedno pitanje: opterećenje nastavnika sustav izračunava iz okvira "Predmet" ili iz okvira "Predmeti i nastavnici na studijskom programu"?

3
Analitički prilog iz MOZVAGA / Odg: Opterećenje / pokrivenost
« on: 25 Veljača, 2019, 14:33:28 pm »
Poštovani,

1. Predmete koji se nisu izvodili u godini vrednovanja ne treba ni evidentirati (pa tako ni njihovu satnicu) jer se u Mozvagu prikazuje stvarno opterećenje u godini vrednovanja pa se upisuju samo predmeti koji su se izvodili.
2. Završni i diplomski rad nije obvezno ni evidentirati kao predmete jer to nije kolegij koji se izvodi uobičajenim oblicima nastave (predavanje, seminar, vježbe itd.). Završni i diplomski rad proizvode studentsko opterećenje (ECTS), ali za izračune analitike u Mozvagu potrebno je evidentirati kolegije koji nose nastavno opterećenje (norma sati).

Srdačan pozdrav,

Odjel za analitiku i statistiku

Poštovani,

dakle, brišem u potpunosti te predmete i nebitno je što se tako osiromašuje studijski program i matrica ishoda je nepotpuna?

Srdačno.

4
Analitički prilog iz MOZVAGA / Opterećenje / pokrivenost
« on: 25 Veljača, 2019, 09:51:48 am »
Poštovani,

pitanja su:
1. kako evidentirati sate na predmetima koji se nisu izvodili u godini vrjednovanja?
2. kako evidenirati sate na predmetima vezanima za završni i diplomski rad?

Naime, opcije su pisati 0 (nula) ili brisati predmet. Ako se upisuje nula tada pokrivenost programa vrlo značajno padne i nije na realnoj razini. A ako se obriše predmet, tada se ne prikazuje ni u studijskom programu ni u matrici ishoda, čime opet nije realan prikaz studijskog programa u bilo kojem smislu.

S druge strane, moguće je pisati koliko bi nastavnik izveo sati da se predmet izvodi, čime bi točna bila pokrivenost, ali ne i opterećenje nastavnika.

Kako da to evidentiramo?

Hvala.

5
Razno / Prilozi
« on: 03 Prosinac, 2018, 11:27:44 am »
Poštovani,

smatrate li uputnim sve dokaze priložiti samoanalizi?
Očekujete li neke dokaze/priloge i na engleskom jeziku (prijašnja iskustva govore da su bili potrebni, ali su zatraženi tijekom posjeta pa ih je bilo nemoguće kreirati u tako kratkome roku)?

Hvala unaprijed.

Pages: [1]


Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i duljinom prijave

Pokreće MySQL Pokreće PHP Powered by SMF 2.0.15 | SMF © 2006, Simple Machines LLC Valjani XHTML 1.0! Valjani CSS!