Dobrodošli, Gost. Molimo, prijavite se ili se registrirajte.
Jeste li propustili aktivacijsku email poruku?
18 Studeni, 2019, 15:56:50 pm
Forum Pomoć Traži Kalendar Prijava Registracija
Novosti:

Prikaži postove

Ova sekcija vam omogućuje pregled svih postova koje je objavio ovaj član. Napomena: možete vidjeti postove samo iz rubrika kojima trenutno imate pravo pristupa.

Poruke - Odjel za analitiku i statistiku

Pages: [1]
1
Podsjećamo  da će se  Radionica o unosu i provjeri podataka u rekonstruiranim sustavima MOZVAG i CROSBI održati 10. listopada 2017.g. u Sveučilišnom računskom centru (SRCE), Josipa Marohnića 5, Zagreb.

Korisne informacije u vezi s korištenjem novog sustava MOZVAG:
1.   Ako želite prebaciti podatke iz sadašnje aplikacije u novu aplikaciju MOZVAG, za  svakog nastavnika s VU trebalo bi u postojeći sustav Mozvag unijeti OIB kako bi se podaci vezani uz nastavnike mogli uspješno prebaciti u novu aplikaciju.
2.   Za potrebe migracije podataka iz sustava ISVU u sustav Mozvag, molimo vas ispunite Obrazac za suglasnost za spajanje ISVU i MOZVAG-a (obrazac dostavljamo u privitku), kako bi Srce imalo pravnu osnovu za prebacivanje podataka. Suglasnost treba potpisati čelnik visokog učilišta. Ova točka se odnosi samo na ona visoka učilišta koja koriste sustav ISVU.

Ako imate pitanja u vezi s radionicom o sustavima MOZVAG i CROSBI, slobodno nam se obratite.

2
Unaprjeđenje sustava MOZVAG / Odg: Rasprava o radu u sustavu Mozvag
« on: 23 Studeni, 2016, 10:59:42 am »
Poštovani/a,
da, uz uvidenciju ukupnog opterećenja nastavnika na svim studijskim programima na matičnoj ustanovi, planira se evidentirati i održana nastava na drugim visokim učilištima u svojstvu vanjskog suradnika. Tako bismo imali podatak o ukupnom (zbrojenom) opterećenju nastavnika sa svih visokih učilišta na kojima sudjeluje u izvođenju nastave.
Srdačan pozdrav

3
Na sljedećoj adresi možete pogledati i preuzeti prezentaciju s Konzultacija o radu u sustavu Mozvag:
skazvo.azvo.hr/images/stories/publikacije/Mozvag konzultacije.pdf

4
Poštovani,
u skladu s iskazanim interesom za održavanje konzultacija o radu u sustavu Mozvag, potvrđujemo termine održavanja pojedinih konzultacija prema navedenom rasporedu:


Zagreb 1.   
15.11.2016.   10:00   AZVO, Velika dvorana, Donje Svetice 38/5 kat

Zagreb 2.   
16.11.2016.   10:00   AZVO, Velika dvorana, Donje Svetice 38/5 kat

Osijek   
18.11.2016.   14:00   REKTORAT (Predavaonica 2), Trg Svetog Trojstva 3

Zadar   
21.11.2016.   13:00   REKTORAT, Mihovila Pavlinovića bb

Split           
22.11.2016.   10:00   VIJEĆNICA, Livanjska 2

Rijeka
29.11.2016.     12:00       REKTORAT

5
Unaprjeđenje sustava MOZVAG / Odg: Rasprava o radu u sustavu Mozvag
« on: 08 Studeni, 2016, 12:03:53 pm »
Poštovani,
unos opterećenja pojedinih nastavnika na bazi postotka za vrste nastave na pojedinom kolegiju potreban je kako bi se dobio točan podatak o udjelu broja sati koje izvode nastavnici zaposleni na visokom učilištu. Primjerice, kada 30 sati predavanja na nekom kolegiju izvode 2 nastavnika od kojih je jedan zaposlenik visokog učilišta a drugi je honorarni nastavnik, bitno je imati podatak o udjelima opterećenja ta dva nastavnika u svrhu izračuna pokrivenosti ukupnog broja norma sati na studijskom programu vlastitim nastavnim kadrom – sukladno odredbama Pravilnika o sadržaju dopusnice, te uvjetima za izdavanje dopusnice za obavljanje djelatnosti visokog obrazovanja, izvođenje studijskih programa i reakreditaciju visokih učilišta („Narodne novine“, broj 24/10).
Očekujemo da će se ubuduće u Mozvagu za svakog nastavnika evidentirati i izračunavati njegovo/njezino ukupno nastavno opterećenje na svim studijskim programima na kojima sudjeluje u izvođenju nastave što dosad nije bio slučaj. Tako bi se moglo izbjeći dodatno unošenje podatka o postotku izvođenja nastave na predmetu jer će ga program sam izračunati na temelju evidentiranih podataka o predmetu i opterećenju nastavnika.
Srdačan pozdrav

6
Unaprjeđenje sustava MOZVAG / Odg: Rasprava o radu u sustavu Mozvag
« on: 25 Listopad, 2016, 11:38:47 am »
Poštovani gospodine Gorenjak,
hvala Vam na dostavljenim prijedlozima. Većina prijedloga je u skladu s već planiranim unaprjeđenjima Mozvaga pa vjerujemo da će novi sustav biti  izrađen na obostrano zadovoljstvo.

Srdačan pozdrav,

7
AZVO je tijekom studenog 2016. godine planirao provođenje konzultacija sa zainteresiranim Mozvag koordinatorima, ako se pokaže dovoljan interes za njihovim održavanjem. Kako bismo dobili informaciju o potrebi održavanja konzultacija, ljubazno vas molimo, ako ste zainteresirani za organizaciju konzultacija, da preko obrasca dostupnog na niže navedenoj poveznici odaberete mjesto i datum koji bi vam odgovarali.

https://www.azvo.hr/hr/mozvag-konzultacije

8
Unaprjeđenje sustava MOZVAG / Rasprava o radu u sustavu Mozvag
« on: 06 Listopad, 2016, 11:39:55 am »
Na ovim stranicama možete iznijeti probleme na koje nailazite u radu sa sustavom Mozvag te prijedloge za poboljšanja. Napomenuli bismo da nas zanimaju i tehnički problemi na koje ste nailazili u radu, iako je za njihovo rješavanje zaduženo Srce, a ne AZVO.

9
Unaprjeđenje sustava MOZVAG / Uvodne informacije za Mozvag administratore
« on: 06 Listopad, 2016, 10:17:18 am »
Pozivamo vas da na stranicama ovog foruma, u okviru teme "Rasprava o radu u sustavu Mozvag", iznesete probleme s kojima se najčešće susrećete ili ste se susretali u radu sa sustavom Mozvag te bismo voljeli čuti vaše prijedloge za poboljšanja. Za sudjelovanje u forumu, odnosno za otvaranje novih tema i odgovaranje na objave, trebate se registrirati na početnoj stranici foruma.

Informacijski sustav Mozvag, uz pomoć kojeg se provode vanjska vrednovanja kvalitete u visokom obrazovanju i znanosti, potrebno je unaprijediti kako bi se poboljšala dostupnost i upotrebljivost podataka te olakšala analiza i izrada izvješća za vanjske stručnjake te širu javnost.
Upute za rad u sustavu dostupne su na adresi: https://mozvag.srce.hr/upute/pages/viewpage.action?pageId=558431

AZVO je u 2016. godini završio petogodišnji ciklus reakreditacije visokih učilišta i, poučeni iskustvom, u budućem ciklusu reakreditacije želimo omogućiti direktan unos svih kvantitativnih podataka koji se dostavljaju u okviru samoanalize (u tablicama).
O postupku reakreditacije (procedurama, dokumentima) možete se informirati na našim internetskim stranicama:
https://www.azvo.hr/index.php/hr/vrednovanja/postupci-vrednovanja-u-visokom-obrazovanju/reakreditacija-visokih-ucilista

Uz raspravu na forumu, po potrebi planiramo i usmene konzultacije sa zainteresiranim djelatnicima visokih učilišta tijekom listopada i studenog. Konačan prijedlog za tehničko unaprjeđenje Mozvag-a planiran je za prosinac 2016. pa bismo cijenili vaš konstruktivni doprinos.

Hvala.

Pages: [1]


Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i duljinom prijave

Pokreće MySQL Pokreće PHP Powered by SMF 2.0.1 | SMF © 2006, Simple Machines LLC Valjani XHTML 1.0! Valjani CSS!