Dobrodošli, Gost. Molimo, prijavite se ili se registrirajte.
Jeste li propustili aktivacijsku email poruku?
20 Rujan, 2020, 01:28:35 am
Forum Pomoć Traži Kalendar Prijava Registracija
Novosti:

Prikaži postove

Ova sekcija vam omogućuje pregled svih postova koje je objavio ovaj član. Napomena: možete vidjeti postove samo iz rubrika kojima trenutno imate pravo pristupa.

Poruke - Kruno Miličević-FERIT Os

Pages: [1]
1
Unaprjeđenje sustava MOZVAG / Odg: Rasprava o radu u sustavu Mozvag
« on: 29 Prosinac, 2016, 18:18:15 pm »
Usput rečeno, privitak na koji se pozivam u 2. točki svog prethodnog posta htio sam i ovdje objaviti, ali je bilo nekih tehničkih problema:
"Nije moguće spremati u direktorij za privitke. Vaš privitak ili avatar ne može biti spremljen."

Ako mi možda moderator može pomoći oko uklanjanja te greške, navedeni privitak mogu objaviti i na forumu kao "inspiraciju" za ostale sudionike koji se prepoznaju u istom opisanom problemu.


Pozdrav iz Osijeka uz najbolje želje za 2017. godinu!

2
Unaprjeđenje sustava MOZVAG / Odg: Rasprava o radu u sustavu Mozvag
« on: 29 Prosinac, 2016, 17:59:50 pm »
Evo nekoliko prijedloga i komentara:

1.   Bude problematična situacija kada druga (matična) ustanova ima pravo za izmjenu podataka nastavnika, pa se možda ubuduće može omogućiti izmjena podataka i drugim ustanovama na kojima je angažiran nastavnik (kao vanjski suradnik) tako da se ne mora uvijek „čekati“ matična ustanova da izmijeni podatak, tj. pretpostavljam da matična ustanova ne bi imala ništa protiv da netko umjesto njih odradi „njihov“ posao (a pretpostavljam da u logovima može biti navedeno tko je kad što mijenjao, pa će situacija biti „pod kontrolom“).

2.   U „Pravilniku o sadržaju dopusnice…“ (http://narodne-novine.nn.hr/clanci/sluzbeni/2010_02_24_575.html) naveden je i uvjet, članak 13., stavak (2), koji se odnosi na sveučilišne studije:
„Od ukupnog broja norma sati za predloženi studijski program najmanje jednu polovicu trebaju izvoditi zaposlenici s punim radnim vremenom izabrani u znanstveno-nastavna i/ili umjetničko-nastavna zvanja.“

Budući da recimo na našem fakultetu (a vjerojatno je to čest slučaj i na ostalim, većinom tehničkim fakultetima) imamo niz predmeta s laboratorijskim i konstrukcijskim vježbama koje, u svrhu osiguranja kvalitete nastave, zahtijevaju velik broj grupa nastave, tj. relativno nizak broj studenata po jednoj grupi, možemo imati problema s gore navedenim uvjetom „pokrivenosti“. Primjer problema i prijedlog rješenja su poslani voditeljima radionica na adrese marina.grubisic@azvo.hr; davor.juric@azvo.hr.

Na isti način bi se mogla napraviti izmjena i za uvjet koji se odnosi na stručne studije:
„Od ukupnog broja norma sati za predloženi studijski program najmanje jednu trećinu trebaju izvoditi zaposlenici s punim radnim vremenom izabrani u znanstveno-nastavna, umjetničko-nastavna ili nastavna zvanja.“

3.   U satnicu koja se koristi za računanje pokrivenosti (bilo na trenutačni način, bilo na način koji je pod 2. točkom predložen kao „logičniji“) nema smisla za sveučilišne studije uračunavati satnicu za predmete kod kojih nije potreban znanstveni pristup (npr. na tehničkim fakultetima tjelesna kultura, strani jezici i sl.), pa nemaju potrebe imati niti nositelja u znanstveno-nastavnom zvanju. Stoga nije logično tu satnicu uzimati u obzir pri izračunu pokrivenosti, pa se predlaže mogućnost označavanja u Mozvagu predmeta za koje nije potreban znanstveni pristup kako se oni ne bi uračunavali u pokrivenost.

4.   Način izračuna svih parametara po kojima se vrednuju visoka učilišta i njihove vrijednosti treba učiniti maksimalno jasnim/vidljivim/transparentnim!

5.   Za što više podataka omogućiti import iz ISVU-a, npr. za studijske programe, predmete i nastavnike na predmetima. Pritom uzeti u obzir mogućnost da su neki isti predmeti nekad u ISVU navedeni kao jedan predmet s jednom šifrom, a nekad kao odvojeni predmeti sa dvije šifre, npr. u slučaju da se izvode na različitim semestrima dva studijska programa i sl. Svakako ostaviti mogućnost editiranja importiranih podataka kako bi se mogle uzeti u obzir neke specifičnosti koje nisu obuhvaćene ISVU-podacima ili nisu dobro importirane.

6.   Pred sljedeći reakreditacijski ciklus najmanje 12 mjeseci prije početka ciklusa obavijestiti sve dotične institucije o kriterijima vrednovanja.

Pages: [1]


Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i duljinom prijave

Pokreće MySQL Pokreće PHP Powered by SMF 2.0.15 | SMF © 2006, Simple Machines LLC Valjani XHTML 1.0! Valjani CSS!