Dobrodošli, Gost. Molimo, prijavite se ili se registrirajte.
Jeste li propustili aktivacijsku email poruku?
24 Listopad, 2020, 21:59:17 pm
Forum Pomoć Traži Kalendar Prijava Registracija
Novosti:

Prikaži postove

Ova sekcija vam omogućuje pregled svih postova koje je objavio ovaj član. Napomena: možete vidjeti postove samo iz rubrika kojima trenutno imate pravo pristupa.

Poruke - Marina Matešić

Pages: 1 [2] 3
16
Prijave za znanstvene centre izvrsnosti 2014 / Odg: Pravo prijave
« on: 25 Srpanj, 2013, 09:27:29 am »
Poštovani,

Ako je nositelj znanstvena organizacija, može se prijaviti samo jedan projekt. Međutim, voditelja s jedne znanstvene organizacije može biti više, ako organizacija daje samo potporu voditeljima.
Da li je prijavljena organizacija kao prijavitelj, a voditelj samo kao osoba za koordinaciju i komunikaciju, ili je prijavljena osoba kao voditelj, a organizacija za potporu, vidjet će se iz projektnog prijedloga.

Srdačan pozdrav,

Odjel za akreditaciju u znanosti

17
Prijave za znanstvene centre izvrsnosti 2014 / Pravo prijave
« on: 25 Srpanj, 2013, 09:27:02 am »
Poštovani,

u Javnom pozivu za dostavu projektnih prijedloga za osnivanje znanstvenih centara izvrsnosti u Republici Hrvatskoj stoji da prijavu projektnih prijedloga na Javni poziv mogu podnijeti znanstvenici ali i znanstvene organizacije.
Nadalje piše da prijavitelj može prijaviti najviše jedan projektni prijedlog.
Međutim, obrazac za prijavu ne pravi razliku da li prijavu dostavlja znanstvenik ili znanstvena organizacija. Po čemu se onda zna da li je prijavu poslao znanstvenik ili znanstvena organizacija?
Da li se iz jedne znanstvene organizacije može prijaviti vise od jednog projekta (naravno svaki sa drugim znanstvenikom kao voditeljom projekta)?

18
Poštovani,

Informacije o rangiranju časopisa možete pronaći na stranicama Journal Citation Reports® (http://apps.webofknowledge.com/additional_resources.do highlighted_tab=additional_resources&product=WOS&SID=Y2LdpMl7h2HB@lo@D1h&cacheurl=no).
Kada se radi o autorima, navode se podaci prema WoS-u).

Srdačan pozdrav,

Odjel za akreditaciju u znanosti

19
Poštovani,

Na stranici 3 obrasca za prijavu traži se "Učitavanje akademskih životopisa voditelja i suradnika s bibliografijama (uz znanstvene radove navedite IF i rang ili kvartil znanstvenih časopisa u kojima su objavljeni i broj citiranosti radova)." Možete li mi pojasniti sto znaci: "rang ili kvartil znanstvenih časopisa u kojima su objavljeni"?
Da li postoji neka službena organizacija koja rangira časopise? Gdje se sve te informacije mogu naći?
Da li se IF i rang ili kvartil časopisa navode za tekucu godinu ili u godini u kojoj je rad objavljen? Ako je ovo drugo gdje se mogu naci IF i rang časopisa iz prethodnih godina?
Po kojoj bazi podataka se daje citiranost (Web of Science, SCOPUS ....)?
Da li se citiranost daje ukupna ili bez samocitacija (samo autora ili svih koautora)?

20
1.   Nije potrebno gubiti prostora za pretjerane opise institucija; tek onoliko koliko može infrastrukturno (opremom, administracijom i slično) služiti zci-u;
2.   Vjerojatno će osobe koje imaju manje radova navesti sve, a osobe koje imaju više radova samo odabrane; možete navesti samo izbor radova u kojemu će, naravno biti vidljivi oni najbolji (15 za voditelja i 10 za suradnike);
3.   Osoba iz inozemstva se ne može navesti u samoj rubrici predviđenoj za prijavu jer pravo prijave imaju samo zaposlenici u hrvatskim institucijama; međutim, inozemne institucije i osobe možete navesti u prijedlogu projekta.

21
1.   Da li je potrebno navesti kompetencije i kratki opis djelatnosti za svaku instituciju koja sudjeluje u prijedlogu projekta ili samo za instituciju koja je nositeljica prijedloga?
2.   Da li je u CV koji se stavlja kao prilog za svakog suradnika koji je u znanstvenom zvanju potrebno navesti sve radove ili samo najbolje? Naime neki znanstveni savjetnici imaju i preko 100 CC radova.
3.   DA li kao suradnik može biti naveden stranac ako se taj dio ispitivanja vezanih uz naš prijedlog projekta izvodi samo na međunarodnoj instituciji?

22
Poštovani,

1. Ne postoji standardizirani obrazac prijedloga projekta, dok kratke upute o elementima koje prijedlog projekta mora sadržavati postoje pokraj mjesta za upload prijedloga;

2. Ne postoji standardni obrazac za izjave čelnika o neovisnosti i potpori; dovoljne su dvije, tri rečenice u kojima čelnik iznosi to jamstvo.

Srdačan pozdrav,

Odjel za akreditaciju u znanosti

23
Poštovani,

1.   Svi prijavitelji, voditelj i suradnici, ostaju 100% na svojim postojećim radnim mjestima (prava i obveze prema znanstvenom centru izvrsnosti i matičnoj instituciji uređuju zasebno prema pravilima matične institucije);
2.   O obliku ugovora odlučujete prikladno planiranim poslovima koje će izvoditi suradnici zci-a; iznosi se iskazuju u bruto obliku;
3.   Kao i prethodno;
4.   O svim detaljima stipendija odlučujete sami i tako prikazujete troškove u bruto iznosima;
5.   Zasad nije predviđeno zapošljavanje putem zci-ja, međutim, posebna prava i obveze uređivati će se ugovorom pri osnutku; zasad su naknade ugovori o djelu ili autorski ugovori;
6.   Institucija voditelja pruža administrativnu podršku (u inozemstvu bogatiji centri ustrojavaju vlastitu administrativnu službu); troškove procjenjujete sami;
7.   Nemoguće je procijeniti okvirni godišnji iznos jer su poznata samo ukupna inicijalna sredstva; nepoznato je koliko će se sredstva povući iz europskih fondova.

Srdačan pozdrav,

Odjel za akreditaciju u znanosti

24
Budući da nam nisu jasni neki formalni aspekti molimo lijepo za odgovore na pitanje:
1.   Ostaju li djelatnici znanstvene organizacije i dalje u radnom odnosu u ustrojbenim jedinicama u kojima su uposleni ili formalno prelaze u centar izvrsnosti ili rade dio vremena u centru, a dio u dosadašnjoj ustrojbenoj jedinici (u kojim postocima radnog vremena i je li suma jednaka 100% ili 130%)?
2.   Ukoliko djelatnici znanstvene organizacijei dalje ostaju u radnom odnosu u postojećim ustrojbenim jedinicama što znače honorari istraživača, je li riječ o ugovorima o djelu, autorskim ugovorima ili nečemu trećem, te iskazuju li se bruto ili neto iznosi?
3.   Kako se regulira formalno i financijski angažman istraživača iz suradnih ustanova, kako se iskazuju njihovi honorari?
4.   Što točno podrazumijeva pojam stipendije za gostujuće inozemne istraživače i koje su kategorije istraživača podobne za dobivanje stipendije i koliki je raspon trajanja stipendija, te pišu li se neto ili bruto iznosi?
5.   Slično tome, što podrazumijevaju iznosi naknada za doktorande i post-doktorande i sklapaju li oni radni odnos s centrom, znanstvenom organizacijom ili MZOS-om?
6.   Koliko iznose troškovi administracije znanstvene organizacije, podrazumijevaju li oni uobičajene režijske troškove (u kojem postotku ukupnog iznosa) ili je moguć i angažman nove stručne osobe - administratora (npr. za tajništvo, računovodstvo, projektni menadžment i sl.)?
7.   Koliki je okvirni godišnji ukupni iznos procijenjen od strane AZVO kao realan za centar u kojem bi bio angažiran maksimalni broj istraživača (uključujući i tehničko, te administrativno osoblje) i uz intenzivne međunarodne aktivnosti?

25
Čelnici institucija nositeljica centra kao i čelnici institucija uključenih u mrežu, dakle u plan provedbe aktivnosti, trebaju priložiti u prijavi svoju suglasnost i jamčiti potporu predloženom projekntom prijedlogu. Pismo potpore ne treba biti na engleskom. Preporučujemo da pismo detaljnije uključi koju sve potporu centar može koristiti ukoliko je proglašen (administrativne i infrastrukturne usluge, opremu, prostor i dr.)
U slučaju kada znanstevnici koji su glavni istraživači u prijedlogu centra dolaze sa različitih institucija, nije potrebno prilagati suglasnosti čelnika/ica njihovih institucija za njihovo sudjelovanje u centru u samoj prijavi. Njihov angažman izvan njihove institucije regulira se već postojećim predviđenim zakonima i pravilnicima. Na samim je znanstvenicima da urede taj dio svog vaninstitucijskog rada sa svojim matičnim institucijama.

26
Što se tiče indirektnih troškova, kao i drugih specifikacija dozvoljenih troškova, nema propisanog pravila. Projektni prijedlozi ići će na vrednovanje međunarodnim recenzentima (domaće povjerenstvo provodi postupak i brine da vrednovanje ide prema postupku kojeg je raspisala Agencija i kriterijima koje je donijelo Nacionalno vijeće za znanost), a rezultati vrednovanja svakog pristiglog prijedloga Agencija će proslijediti Ministru za znanost, bez eliminacije ijednog prjedloga (osim ako ne zadovoljava formalne uvjete). Na ministru leži konačna odluka o proglašenju znanstvenih centara izvrsnosti te dogovaranje oko iznosa i troškova koji su prihvatljivi.

27
Molio bih inforamciju vezanu za projektni budzet, koliko posto od ukupnog projektnog budzeta mozemo (ili moramo) predvidjeti na indirektne troskove (overheads) i kako to racunati ukoliko se ukljucuje više institucija?


28
Također, nema ograničenja oko sudjelovanja u više prijava za znanstvenike koji nisu voditelji. Voditelji mogu poslati samo jednu prijavu.

29
Nema ograničenja u smislu broja znanstvenika koji se predlažu kao istraživači u budućem centru, osim da su znanstvenici sa izborom u znanstveno zvanje. Ostale suradnike (novake, stručne suradnike, strane suradnike i strane institucije)  slobodno navedite ako smatrate potrebnim u pisanom dijelu prijave.

30
Poštovana,

Nositelj projekta je institucija koja predvodi partnerske institucije u izvedbi projekta (odgovorna osoba – voditelj je na toj instituciji, glavnina financija se tamo vodi i slično). Partneri su institucije koji sudjeluju u izvedbi projekta i dopunski su ugovaratelji s naručiteljem projekta. Podugovaratelji koji nisu supotpisnici sa naručiteljem nisu partneri. Projekti u tablici 4.5 odnose se na znanstvene projekte, a projekti u tablici 5.2 na stručne projekte, tako da se projekti ne ponavljaju u tablicama.

Pages: 1 [2] 3


Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i duljinom prijave

Pokreće MySQL Pokreće PHP Powered by SMF 2.0.15 | SMF © 2006, Simple Machines LLC Valjani XHTML 1.0! Valjani CSS!