Dobrodošli, Gost. Molimo, prijavite se ili se registrirajte.
Jeste li propustili aktivacijsku email poruku?
13 Lipanj, 2021, 01:18:35 am
Forum Pomoć Traži Kalendar Prijava Registracija
Novosti:

AZVO QA forum | Područja | Reakreditacija visokih učilišta 2011/2012 | Razno | Topic: Često postavljana pitanja - Općenita pitanja « natrag naprijed »
 Str: [1] Dolje Ispis
Autor Tema: Često postavljana pitanja - Općenita pitanja  (Posjeta: 5545 )
Odjel za akreditaciju VO
Global Moderator
Full Member
*****
Postova: 49


Profil WWW Email
« : 09 Studeni, 2011, 10:09:08 am »

MOLIM VAS ODGOVORITE U KOJEM OBLIKU BI TREBALI POSLATI/DOSTAVITI DOKUMENT SAMOANALIZE. PRIMJERICE, ELEKTRONIČKU VERZIJU U PDF FORMATU ILI NEKOM DRUGOM. KAKO POSLATI ENGLESKU I HRVATSKU VERZIJU DOKUMENTA, I SL.? DOSTAVLJA LI SE ISPRINTANA KOPIJA PREPORUČENO I NA KOGA NASLOVLJAVAMO?
U dokumentu "Postupak reakreditacije visokih učilišta" koji se nalazi i na agencijskim web stranicama piše:
"Samoanalizu koju potpisuje njegov čelnik, visoko učilište dostavlja u pisanom i elektronskom obliku (na CD-u) na hrvatskom i engleskom jeziku Agenciji..."

Samonalizu možete dostaviti na adresu:
Agencija za znanost i visoko obrazovanje
Odjel za akreditaciju u visokom obrazovanju
Donje Svetice 38/5
10000 Zagreb

U POSTUPKU REAKREDITACIJE STOJI DA SE SAMOANALIZA DOSTAVLJA AGENCIJI U PISANOM I ELEKTRONSKOM OBLIKU (NA CD-U), NA HRVATSKOM I ENGLESKOM JEZIKU. U KOJEM BROJU PRIMJERAKA?
Pisani oblik: jedan primjerak na hrvatskom i engleskom.
Elektronički oblik: 5 CD-ova za 5 članova povjerenstva, dokumenti na hrvatskom i engleskom.

GDJE DEKAN POTPISUJE ISPISANI PRIMJERAK SAMOANALIZE (NA 1. STRANI GDJE JE NJEGOVO IME ILI NA KRAJU)?
Dekan slobodno potpiše u dopisu u kojem navodite da nam dostavljate samoanalizu.

POSTOJI LI OGRANIČENJE U BROJU STRANICA ZA IZRADU SAMOANALIZE?
Ne postoji, osim toga, u uvodu dokumenta piše: Niže navedene natuknice služe kao vodilja u sastavljanju samoanalize, što ne isključuje slobodu uprave visokog učilišta da iznese i dodatne elemente koji mogu biti značajni za analizu rada visokog učilišta.

DA LI SE TABLICE OSTAVLJAJU NA KRAJU SVAKOG POGLAVLJA SAMOANALIZE KAKO JE TO U UPUTAMA SLOŽENO ILI SE UBACUJU U TEKST NA MJESTO GDJE SE KOMENTIRAJU.
Na kraju svakog poglavlja.

DA LI UZ SAMOANALIZU TREBA DOSTAVITI I ODLUKU O USVAJANJU SAMOANALIZE?
Molimo Vas da nam dostavite i Odluku o usvajanju samoanalize.
DA LI U SASTAVLJANJU SAMOANALIZE MORAMO REDOSLIJEDOM  ODGOVARATI NA PITANJA KOJA STE DALI U UPUTAMA, ILI NPR. ZNANSTVENU DJELATNOST MOŽEMO OPISATI I NA DRUGI NAČIN I DRUGIM REDOSLIJEDOM, S TIM DA  SE KROZ TEKST DOBIJU ODGOVORI NA SVA POSTAVLJENA PITANJA?
Radi lakše čitljivosti i ujednačenosti molimo da samo iznimno odstupite od redoslijeda koji je naveden. Naravno, pozvani ste da iznesete dodatne elemente ukoliko smatrate da je to potrebno.

DA LI UPUTNO U SAMOANALIZI STAVLJATI PRILOGE, KAO ŠTO SU TO NPR.: SAŽECI ZNANSTVENIH PROJEKATA, POPISI KNJIGA I SL.?
Kao što je navedeno na početku Uputa:
„Niže navedene natuknice služe kao vodilja u sastavljanju samoanalize, što ne isključuje slobodu uprave visokog učilišta da iznese i dodatne elemente koji mogu biti značajni za analizu rada visokog učilišta.“ -> ukoliko se radi o obimnijem sadržaju, predlažemo da ih izdvojite iz samoanalize u posebne priloge.

KOJE DOKUMENTE JE POTREBNO PRIPREMITI ČLANOVIMA POVJERENSTVA NA UVID, OSIM AKATA?
Osim akata, molimo da svakako pripremite i dokumente koji se spominju u samoanalizi (strategija ustanove, SWOT analiza ukoliko ste je napisali, zapisnici/izvješća sa sastanaka tijela za osiguravanje kvalitete, studentske ankete i sl.)
Također, tijekom posjete članovi povjerenstva mogu zatražiti dodatna pojašnjenja/dokaze određenih navoda iz samoanalize pa vas molimo da imate i to na umu prilikom pripreme za posjet.

NA KOJI NAČIN ĆE POVJERENSTVO PROVJERAVATI PODATKE VEZANE ZA NPR. BIBLIOGRAFIJU?
Za istinitost podataka jamči dekan svojim potpisom na dokumentu samoanalize, a podaci su podložni nasumičnoj provjeri preko raspoloživih baza podataka.

KAKO SE EVIDENTIRAJU BORAVCI ILI BIBLIOGRAFIJE NASTAVNIKA KOJI NISU DANAS U RADNOM ODNOSU NA NAŠEM UČILIŠTU? AKO JE NASTAVNIK ČIJI SE BORAVCI ILI RADOVI BROJE DANAS ZAPOSLENIK DRUGOG UČILIŠTA, A DO PRIJE GODINU DANA BIO ZAPOSLENIK NAŠEG UČILIŠTA, DA LI SE NJEGOVI BORAVCI ILI RADOVI TERETE SAMO NA DRUGO UČILIŠTE ČIJI JE TRENUTNO ZAPOSLENIK, ILI DRUKČIJE...?
Kako se u samoanalizi gleda znanstvena produktivnost cijelog učilišta, molimo da navedete i radove nastavnika koji više nisu u radnom odnosu na vašem učilištu, ali su u zadnjih pet godina kao vaši zaposlenici objavljivali radove.
Evidentirano
 Str: [1] Gore Ispis 
AZVO QA forum | Područja | Reakreditacija visokih učilišta 2011/2012 | Razno | Topic: Često postavljana pitanja - Općenita pitanja « natrag naprijed »
Skoči na:  


Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i duljinom prijave

Pokreće MySQL Pokreće PHP Powered by SMF 2.0.15 | SMF © 2006, Simple Machines LLC Valjani XHTML 1.0! Valjani CSS!