Dobrodošli, Gost. Molimo, prijavite se ili se registrirajte.
Jeste li propustili aktivacijsku email poruku?
06 Svibanj, 2021, 07:53:16 am
Forum Pomoć Traži Kalendar Prijava Registracija
Novosti:

AZVO QA forum | Područja | Prijave za znanstvene centre izvrsnosti 2014 (Moderator: Marina Matešić) | Topic: Ugovori za suradnike i drugi troškovi « natrag naprijed »
 Str: [1] Dolje Ispis
Autor Tema: Ugovori za suradnike i drugi troškovi  (Posjeta: 18475 )
Marina Matešić
Global Moderator
Full Member
*****
Postova: 43


Profil Email
« : 23 Srpanj, 2013, 13:22:07 pm »

Budući da nam nisu jasni neki formalni aspekti molimo lijepo za odgovore na pitanje:
1.   Ostaju li djelatnici znanstvene organizacije i dalje u radnom odnosu u ustrojbenim jedinicama u kojima su uposleni ili formalno prelaze u centar izvrsnosti ili rade dio vremena u centru, a dio u dosadašnjoj ustrojbenoj jedinici (u kojim postocima radnog vremena i je li suma jednaka 100% ili 130%)?
2.   Ukoliko djelatnici znanstvene organizacijei dalje ostaju u radnom odnosu u postojećim ustrojbenim jedinicama što znače honorari istraživača, je li riječ o ugovorima o djelu, autorskim ugovorima ili nečemu trećem, te iskazuju li se bruto ili neto iznosi?
3.   Kako se regulira formalno i financijski angažman istraživača iz suradnih ustanova, kako se iskazuju njihovi honorari?
4.   Što točno podrazumijeva pojam stipendije za gostujuće inozemne istraživače i koje su kategorije istraživača podobne za dobivanje stipendije i koliki je raspon trajanja stipendija, te pišu li se neto ili bruto iznosi?
5.   Slično tome, što podrazumijevaju iznosi naknada za doktorande i post-doktorande i sklapaju li oni radni odnos s centrom, znanstvenom organizacijom ili MZOS-om?
6.   Koliko iznose troškovi administracije znanstvene organizacije, podrazumijevaju li oni uobičajene režijske troškove (u kojem postotku ukupnog iznosa) ili je moguć i angažman nove stručne osobe - administratora (npr. za tajništvo, računovodstvo, projektni menadžment i sl.)?
7.   Koliki je okvirni godišnji ukupni iznos procijenjen od strane AZVO kao realan za centar u kojem bi bio angažiran maksimalni broj istraživača (uključujući i tehničko, te administrativno osoblje) i uz intenzivne međunarodne aktivnosti?
« Zadnja izmjena: 23 Srpanj, 2013, 13:25:24 pm Marina Matešić » Evidentirano
Marina Matešić
Global Moderator
Full Member
*****
Postova: 43


Profil Email
« Odgovor #1 : 23 Srpanj, 2013, 13:22:58 pm »

Poštovani,

1.   Svi prijavitelji, voditelj i suradnici, ostaju 100% na svojim postojećim radnim mjestima (prava i obveze prema znanstvenom centru izvrsnosti i matičnoj instituciji uređuju zasebno prema pravilima matične institucije);
2.   O obliku ugovora odlučujete prikladno planiranim poslovima koje će izvoditi suradnici zci-a; iznosi se iskazuju u bruto obliku;
3.   Kao i prethodno;
4.   O svim detaljima stipendija odlučujete sami i tako prikazujete troškove u bruto iznosima;
5.   Zasad nije predviđeno zapošljavanje putem zci-ja, međutim, posebna prava i obveze uređivati će se ugovorom pri osnutku; zasad su naknade ugovori o djelu ili autorski ugovori;
6.   Institucija voditelja pruža administrativnu podršku (u inozemstvu bogatiji centri ustrojavaju vlastitu administrativnu službu); troškove procjenjujete sami;
7.   Nemoguće je procijeniti okvirni godišnji iznos jer su poznata samo ukupna inicijalna sredstva; nepoznato je koliko će se sredstva povući iz europskih fondova.

Srdačan pozdrav,

Odjel za akreditaciju u znanosti
Evidentirano
 Str: [1] Gore Ispis 
AZVO QA forum | Područja | Prijave za znanstvene centre izvrsnosti 2014 (Moderator: Marina Matešić) | Topic: Ugovori za suradnike i drugi troškovi « natrag naprijed »
Skoči na:  


Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i duljinom prijave

Pokreće MySQL Pokreće PHP Powered by SMF 2.0.15 | SMF © 2006, Simple Machines LLC Valjani XHTML 1.0! Valjani CSS!