Dobrodošli, Gost. Molimo, prijavite se ili se registrirajte.
Jeste li propustili aktivacijsku email poruku?
12 Lipanj, 2021, 23:35:06 pm
Forum Pomoć Traži Kalendar Prijava Registracija
Novosti:

AZVO QA forum | Područja | Novi ciklus reakreditacije visokih učilišta 2017/2018. | Tema 2: Studijski programi | Topic: Tablica 2.1. ishodi « natrag naprijed »
 Str: [1] Dolje Ispis
Autor Tema: Tablica 2.1. ishodi  (Posjeta: 3902 )
SFSB
korisnik
*
Postova: 18


Profil Email
« : 30 Studeni, 2017, 09:17:46 am »

Poštovani,
u tablici 2.1. Pretpostavljam da će biti tablica onoliko koliko je Studijskih programa, a što kada u jednom studijskom programu npr, diplomskog studija imamo 5 usmjerenja da li onda sve zajedno napisati bez odvajanja usmjerenja za diplomski studij ili ih odvojiti i svaku tablicu za svako usmjerenje. Neznam kako će to izgledati kada se isprinta iz MOZVAGA, imajući na umu da se neki kolegiji izvode na više usmjerenja ako se odvajaju treba li ponavljati iste kolegije da li naglašavati da su neki izborni.

Što sa završnim ili diplomskim radom?
Evidentirano
Odjel za akreditaciju
Sr. Member
****
Postova: 128


Profil Email
« Odgovor #1 : 30 Studeni, 2017, 15:07:11 pm »

Poštovani,

tablica 2.1. o ishodima učenja bit će onoliko koliko je studijskih programa na preddiplomskoj i diplomskoj razini na vrednovanome visokom učilištu. Ishode učenja nije potrebno evidentirati za studijske programe na poslijediplomskoj razini.
Studijski programi dobili su dopusnice i upisani su u Upisnik Ministarstva kao jedan entitet i akreditirani su kao jedinstveni studijski program. Stoga studijski programi u Mozvagu imaju jednu šifru bez obzira na broj smjerova koji ih čine. Tako će biti prikazani i u tablicama 2.1. o ishodima učenja, tj. neće se svaki smjer prikazivati zasebno.

Pretpostavlja se da smjerovi jednoga studijskog programa nemaju potpuno zasebne, samo za sebe specifične ishode učenja, i to u "punom broju" za svaki smjer, jer se u takvom slučaju može postaviti pitanje treba li to uopće biti jedan studijski program i nije li mogao biti predložen i odobren kao više zasebnih studijskih programa. Različiti smjerovi trebali bi dijeliti neke zajedničke ishode učenja na razini studijskog programa.
Skupovi ishoda učenja na razini studijskog programa povezivat će se s pojedinim predmetima na tom studijskom programu da bi se dobila "matrica" ishoda učenja u tablici 2.1. Potrebno je uključiti i obvezne i izborne predmete, ali neće biti potrebno opisivati ishode učenja na razini predmeta.
Završni ili diplomski rad nije nastavni kolegij/predmet pa ne treba biti u popisu predmeta.

Srdačno, Odjel za akreditaciju

Evidentirano
 Str: [1] Gore Ispis 
AZVO QA forum | Područja | Novi ciklus reakreditacije visokih učilišta 2017/2018. | Tema 2: Studijski programi | Topic: Tablica 2.1. ishodi « natrag naprijed »
Skoči na:  


Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i duljinom prijave

Pokreće MySQL Pokreće PHP Powered by SMF 2.0.15 | SMF © 2006, Simple Machines LLC Valjani XHTML 1.0! Valjani CSS!